Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini για Αγία Σοφία: Το Ισλάμ του Erdogan είναι ασύμβατο με τις αξίες της Δύσης

Salvini για Αγία Σοφία: Το Ισλάμ του Erdogan είναι ασύμβατο με τις αξίες της Δύσης
Με την κίνηση αυτή ο Erdogan θεωρεί ότι είναι μια επίδειξη δύναμης της ισλαμιστικής του ακρότητας
Με σκληρές δηλώσεις κατά του Ισλάμ απαντά ο Matteo Salvini στην απόφαση Erdogan να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί λέγοντας ότι ένα τέτοιο Ισλάμ είναι ασύμβατο με τις αξίες της Δύσης. 
Ο γραμματέας της Λέγκας και πρώην υπουργός Εσωτερικών σε ανάρτησή του  στο Twitter αναφέρει:
"Η Τουρκία, την οποία κάποιοι θα ήθελαν να εντάξουν στην Ευρώπη, μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Επιβεβαιώνεται ότι η προπέτεια ενός κάποιου Ισλάμ, είναι ασύμβατη με τις αξίες δημοκρατίας, ελευθερίας και ανοχής της Δύσης".
Στο ίδιο κλίμα ήταν και η δήλωση της επικεφαλής του υπερσυντηρητικού κόμματος "Αδέλφια της Ιταλίας", Giorgia Melloni στο Facebook:
 "Ο Erdogan ολοκληρώνει την διαδικασία μετατροπής της κοσμικής Τουρκίας σε ισλαμικό σουλτανάτο μετατρέποντας (και πάλι) σε τζαμί το μουσείο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Με την πράξη αυτή, που ο Erdogan θεωρεί ότι είναι μια επίδειξη δύναμης της ισλαμιστικής του ακρότητας, ο επίδοξος σουλτάνος, παραδέχεται απλώς ότι, εν έτει 2020, είναι ανάξιος να οικοδομήσει κάτι το οποίο να είναι σε θέση έστω και να προσεγγίσει το μεγαλείο της βασιλικής της Αγίας Σοφίας, η οποία οικοδομήθηκε πριν από περίπου 1.500 χρόνια από την χριστιανική Κωνσταντινούπολη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης