Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Συνεχίζει τις οικονομικές πιέσεις ο Haftar - Εχει κλείσει τις πετρελαιοπηγές και τα λιμάνια της χώρας

Λιβύη: Συνεχίζει τις οικονομικές πιέσεις ο Haftar - Εχει κλείσει τις πετρελαιοπηγές και τα λιμάνια της χώρας
Αυτός ο αποκλεισμός έχει προκαλέσει απώλειες 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα κρατικά ταμεία
Συνεχίζει τις οικονομικές πιέσεις ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Halifa Haftar τον αποκλεισμό της παραγωγής πετρελαίου και των εξαγωγών, ο οποίος σύμφωνα με τη National Oil Corp (NOC) έχει προκαλέσει απώλειες 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα κρατικά ταμεία.
Ο εκπρόσωπος του LNA, Ahmed Mismari, δήλωσε πως οι πετρελαιοπηγές και τα λιμάνια της χώρας "είναι κλειστά έως ότου εφαρμοστούν οι εντολές του λαού της Λιβύης", θέτοντας όρους για την άρση του αποκλεισμού. Από την πλευρά της η NOC σημειώνει πως εξαιτίας του παρατεταμένου μπλόκου στις πετρελαιοπηγές θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την αποκατάσταση της παραγωγής.
Σύμφωνα με τις υφιστάμενες ρυθμίσεις που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ, το πετρέλαιο παράγεται και εξάγεται από τη NOC με έσοδα που ρέουν στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης. Και τα δύο ιδρύματα εδρεύουν στην Τρίπολη, αλλά τα χρήματα χρηματοδοτούν φορείς του δημόσιου τομέα και τους μισθούς των κρατικών υπαλλήλων σε όλα τα μέρη της χώρας.
Ο Mismari ζήτησε τα έσοδα να μπουν σε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό εκτός Λιβύης για διανομή μεταξύ των περιφερειών, και να μη χρηματοδοτούν "τρομοκράτες και μισθοφόρους". Ο LNA έχει χαρακτηρίσει ως "τρομοκράτες" τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) και τους Τούρκους συμμάχους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης