Ο Cavusoglu μιλά εκ μέρους της κυβέρνησης της Λιβύης: Θα υπάρξει κατάπαυση πυρός μόνο αν αποσυρθούν οι δυνάμεις Haftar

Ο Cavusoglu μιλά εκ μέρους της κυβέρνησης της Λιβύης: Θα υπάρξει κατάπαυση πυρός μόνο αν αποσυρθούν οι δυνάμεις Haftar
Η Άγκυρα θα συνδράμει την Τρίπολη στην επίθεση κατά του Haftar, καθώς οι επιδιώξεις της είναι "νόμιμες και λογικές”
"Η κυβέρνηση της Λιβύης θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μόνο αν αποσυρθούν οι δυνάμεις του στρατάρχη Haftar από κομβικής σημασίας περιοχές στα κεντρικά και δυτικά της χώρας" δήλωσε εκ μέρους της κυβέρνησης της Λιβύης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Melvut Cavusoglu.
Φυσικά ο Cavusoglu αναφέρεται στον αποκλεισμό των πετρελαιοπηγών και των λιμανιών της χώρας από τον Haftar, γεγονός που έχει στοιχήσει στην κυβέρνηση απώλειες πολλών δισεκ δολαρίων από το πετρέλαιο.
Οπως αναφέρουν οι Financial Times, ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποιεί μάλιστα ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης - που υποστηρίζεται από την Άγκυρα - είναι αποφασισμένη να επανεκκινήσει την επίθεση της κατά της Σύρτης και της Τζιούφρα.
Μάλιστα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπλήρωσε ότι η Άγκυρα θα συνδράμει την Τρίπολη στην επίθεση κατά του Haftar, καθώς οι επιδιώξεις της είναι "νόμιμες και λογικές”.
Ο Cavusoglu έκανε αναφορά και στην επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης al-Watiya την περασμένη εβδομάδα, που χτυπήθηκε από αεροσκάφη αγνώστου ταυτότητας.
Όπως είπε, γίνεται έρευνα για να βρεθεί ο υπαίτιος και συμπλήρωσε ότι ασχέτως της ταυτότητάς του, όποιος και αν είναι "θα πληρώσει”.
Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, από την επίθεση δεν υπήρχαν απώλειες ανάμεσα στο τουρκικό προσωπικό της βάσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS