Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 135.000 οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού – Ρεκόρ κρουσμάτων στην Φλόριντα

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 135.000 οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού – Ρεκόρ κρουσμάτων στην Φλόριντα
Να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία ζητά η κυβέρνηση Trump
Με αμείωτη ένταση επελαύνει ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 442 νέοι θάνατοι και 59.747 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 135.203 ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια, αριθμοί που φέρνουν τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση παγκοσμίως τόσο όσον αφορά τα θύματα όσο και τα κρούσματα.
Και ενώ η επιδημία συνεχίζεται με ένταση – είναι χαρακτηριστικό πως προχθές Σάββατο 11/7 καταγράφηκαν 66.528 κρούσματα σε 24 ώρες, αριθμός χωρίς προηγούμενο από την έξαρση της επιδημίας – η κυβέρνηση του προέδρου Trump ζητά από τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν ενώ διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας διοργανώνονται στις Πολιτείες του Μίσιγκαν και του Μισούρι.
Ωστόσο, η Πολιτεία της Φλόριντα ανακοίνωσε ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, κάνοντας λόγο για περισσότερα από 15.000 κρούσματα.
Όπως αναφέρεται, αν η Φλόριντα ήταν κράτος, θα βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σε μια ημέρα πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η Φλόριντα ξεπέρασε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί σε μια ημέρα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως η Φλόριντα έσπασε ακόμα και το ρεκόρ των 12.847 νέων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί σε 24 ώρες στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης στις 10 Απριλίου.
Και όμως παρά τα θλιβερά αυτά ρεκόρ, διαμαρτυρίες οργανώθηκαν σε Φλόριντα και Μίσιγκαν κατά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.
Όπως αναφέρεται, αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται σε τουλάχιστον 40 Πολιτείες των ΗΠΑ, την ώρα που οι εισαγωγές ασθενών λόγω του κορωνοϊού και τα θετικά τεστ είναι σε αύξηση στις Πολιτείες της Αριζόνα, της Καλιφόρνια, του Τέξας και της Φλόριντα.
Και ενώ ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται ο πρόεδρος Trump πιέζει τις Πολιτείες να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και τις επιχειρήσεις.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος Trump για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο έβαλε μάσκα σε δημόσιο χώρο κατά την επίσκεψη σε στρατιωτικό ιατρικό κέντρο στην Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης