Βατόπουλος (καθηγητής Μικροβιολογίας): Επικίνδυνα τα πανηγύρια – Ενδεχομένως και μέσα στον Αύγουστο το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Βατόπουλος (καθηγητής Μικροβιολογίας): Επικίνδυνα τα πανηγύρια – Ενδεχομένως και μέσα στον Αύγουστο το δεύτερο κύμα κορωνοϊού
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα «ορφανά» κρούσματα υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος
Ιδιαίτερα επικίνδυνα για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού χαρακτήρισε τα πανηγύρια ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμα και μέσα στον Αύγουστο να υπάρξει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε ότι η επιστημονική κοινότητα χτυπά καμπανάκι κινδύνου για τα πανηγύρια.
«Τα πανηγύρια είναι επικίνδυνα.
Οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση και να μην κάνουν πανηγύρια φέτος» είπε ο κ.Βατόπουλος, επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα «για να για να απομακρύνουμε το δεύτερο κύμα».
«Το πότε θα έρθει το δεύτερο κύμα δεν είναι φυσικό γεγονός, εξαρτάται από τη δική μας συμπεριφορά» τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, ο οποίος δεν απέκλεισε το γεγονός το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας να έρθει και μέσα στον Αύγουστο και να υπάρξουν τοπικά lockdown.
Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα ορφανά κρούσματα που καταγράφονται, καθώς δείχνουν ότι υπάρχει διασπορά που δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Σε ό,τι αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα, ο καθηγητής επισήμανε ότι «δεν περιμέναμε ότι θα υπάρξει αυτή η κατάσταση στον Βορρά, στα Βαλκάνια» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα τουριστών κι από άλλες χώρες, αν αυξηθούν τα κρούσματα, όπως συνέβη και με τη Σερβία.
Τέλος, υπογράμμισε ότι ο εντοπισμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό δείχνε ότι το σύστημα επιτήρησης που εφαρμόζει η χώρα μας λειτουργεί.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS