Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στις ασιατικές αγορές λόγω προσδοκιών για ταχύτερη ανάκαμψη - Στο +2,2% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +1,7%

tags :
Ισχυρή άνοδος στις ασιατικές αγορές λόγω προσδοκιών για ταχύτερη ανάκαμψη - Στο +2,2% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +1,7%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,6% στις 25.885 μονάδες
Νέα κέρδη κατέγραψαν σήμερα Δευτέρα (13/7) οι αγορές της Ασίας, καθώς οι προσδοκίες των επενδυτών για ταχύτερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +2,2% στις 22.784,7 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,9% και τις 5.977,5 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε κέρδη της τάξεως του +1,6% στις 2.186 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία διαπραγματεύεται στο +0,4% και τις 5.055 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,6% στις 25.885 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν ενισχύθηκε κατά +1,1% στις 12.211,5 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο +1,7% στις 3.443,2 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +3,3% στις 14.124,7 μονάδες.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας που αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πορεία ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, μετά την κρίση του κορωνοϊού.
Στη Wall Street, οι αγορές έκλεισαν επίσης με θετικό πρόσημα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, με τον δείκτη-βαρόμετρο S&P 500 να ενισχύεται κατά +1% στις 3.185 μονάδες, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,4% στις 26.075,3 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαμορφώθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στο +0,6% και τις 10.617,4 μονάδες.
Ωστόσο, η μεταβλητότητα στις αγορές των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα υψηλή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα εξακολουθεί να προβληματίζει τους αναλυτές αναφορικά με την πορεία ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας.
«Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να ωραιοποιήσουμε το ένα καταστροφικό δεύτερο τρίμηνο», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, διευκρινίζοντας ότι «εξακολουθώ να μην είμαι σίγουρος πόσο σημαντικοί θα είναι αυτοί οι αριθμοί, υπό την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές υπερτιμούν τις τεχνολογικές μετοχές με βάση την ανάκαμψη στα κέρδη το 2021».
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν εντός της εβδομάδας τόσο τη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, όσο και τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα που αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Όπως αναφέρει η αναλύτρια αγορών της IG, Jingyi Pan, «οι αναλυτές της FactSet εκτιμούν ότι η πτώση των κερδών για τον δείκτη S&P 500 ανέρχεται στο -44,6%, γεγονός που αντιπροσωπεύει έναν τελείως διαφορετικό κόσμο σε σχέση με τον δείκτη S&P 500, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν 6% μακρία από τα προηγούμενα ιστορικά υψηλά».
Η ίδια η κα Pan διευκρινίζει ότι «η συμφιλίωση μεταξύ των δύο θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καθώς εισερχόμαστε στην περίοδο των κερδών, αν και υπάρχουν υποψίες ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν κάπου στη μέση», ενώ προσθέτει ότι «η καλύτερη του αναμενομένου ανάκαμψη στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ έχει εμπνεύσει μέχρι στιγμής ορισμένες πεποιθήσεις ότι ο πήχης ίσως έχει τεθεί πολύ χαμηλά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης