Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση μετά από 6 πτωτικές συνεδριάσεις

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση μετά από 6 πτωτικές συνεδριάσεις
ΑΓΟΡΑ: Με τις ευρωπαϊκές αγορές να ανοίγουν έντονα ανοδικά, το ζητούμενο είναι να βγάλουμε και εμείς μία τεχνική, καλή, αντίδραση μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Ο τζίρος αναμένεται χαμηλός και δεν περιμένουμε κάποια μεταβολή με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα.

Από την άλλη, κάποιοι αναλυτές σημειώνουν πως τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία. Και λίγους τουρίστες έχουμε και πολλά είναι τα εισαγόμενα κρούσματα. Ίσως η αγορά φοβάται πως η πτώση του ΑΕΠ θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Έχουμε και τις εξελίξεις στην Τουρκία, οι οποίες ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο. Οι προκλήσεις συνεχίζονται και χρειάζεται ψυχραιμία. Χρειάζεται όμως και κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών. Να δείξουν οι Ευρωπαίοι πως προστατεύουν να συμφέροντα των χωρών-μελών. Η κατακραυγή για τη μετατροπή της Αγιάς-Σοφιάς σε τζαμί είναι διεθνής.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η αγορά άνοιξε με άνοδο και χαμηλό τζίρο και δοκιμάζει τις 640 μονάδες. Οι τράπεζες έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ βοηθάει και η Coca Cola. Η μεγαλύτερη άνοδος για Πειραιώς και ακολουθεί η Εθνική και η Alpha Bank. Καλή κίνηση στο ξεκίνημα και από τη ΔΕΗ.

Ολοκληρώνεται και αυτές τις ημέρες η διαδικασία αποκοπής μερισμάτων. Οι περισσότερες μοίρασαν στους μετόχους κεφάλαια, επομένως μένει να φανεί πως θα αντιδράσουν οι μετοχές από εδώ και πέρα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πρέπει να βάλουν πλάτη και να βοηθήσουν την αγορά. Βέβαια οι ξένοι το τελευταίο διάστημα απέχουν και αυτό φαίνεται… Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 2,6% και είναι στις 352 μονάδες.

ΔΕΗ: Εξακολουθεί να είναι κατά τη γνώμη μας η μετοχή με την καλύτερη συμπεριφορά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στα 3,6460 ευρώ και στο +1,67% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Μετά τη διόρθωση προσπαθεί να αντιδράσει αλλά ο όγκος είναι χαμηλός στο ξεκίνημα.

COCA COLA: Γρήγορα έκανε 6 χιλ. τεμάχια όγκο και κάνει πράξεις λίγο πάνω από τα 23 ευρώ με άνοδο κοντά στο 2,5%. Η αποτίμηση στα 8,5 δισ. ευρώ.

FOLLI FOLLIE: Η αρνητική γνώμη του ορκωτού για τα αποτελέσματα του 2018 δείχνει πως οι βασικοί μέτοχοι συνέχιζαν να κοροϊδεύουν τους πάντες και φυσικά την ελληνική δικαιοσύνη. Απαράδεκτα πράγματα… Το θέμα έχει κρατήσει πολλούς μήνες και συνεχίζει να επηρεάζει το κύρος της αγοράς μας.

AVE: Θα κάνει μείωση ονομαστικής αξίας και νέα αύξηση κεφαλαίου αλλά με υψηλή τιμή άσκησης. Γίνεται προσπάθεια δηλαδή, έτσι το καταλαβαίνουμε, να μην τυπωθούν πολλές μετοχές. Ήδη είναι πάρα πολλές. Ίσως χρειάζεται και ένα reverse split.

EPSILON NET: Υπερκαλύφθηκε η έκδοση και οι μετοχές της εταιρείας θα μπουν στην κύρια αγορά του ΧΑ με τιμή 2,40 ευρώ ανά μετοχή.

ΚΕΚΡΟΨ: Δοκιμάζει να περάσει πάνω από τα 2 ευρώ. Η εταιρεία έλαβε ομολογιακό από τους μετόχους για την αντιμετώπιση της ρευστότητας. Βέβαια το μεγάλο θέμα με τα ακίνητα δεν έχει λήξει και δεν ξέρουμε ακόμα πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να αξιοποιηθούν ακόμα και αν λυθούν όλα τα δικαστικά θέματα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μετά την εντυπωσιακή κίνηση στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο όγκος στο ξεκίνημα είναι χαμηλός και υπάρχει απόσταση μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Η αποτίμηση των 23 εκατ. ευρώ εξακολουθεί να είναι χαμηλή. Στο +4,3% και στα 0,5740 ευρώ με όγκο 130 τεμάχια. Υπάρχουν και πάλι δυνατές εντολές αγοράς.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ετοιμάζεται για ένα ακόμη limit down, αλλά βλέπουμε ότι ο όγκος των κομματιών που είναι προς πώληση βρίσκει αγοραστές στα 0,07 ευρώ, επομένως δεν αποκλείεται σήμερα να μη δούμε νέα μεγάλη πτώση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης