Τελευταία Νέα
Διεθνή

Navarro (σύμβουλος Trump): Μαριονέτα των Κινέζων ο Αμερικανός CEO του Tik Tok

Navarro (σύμβουλος Trump): Μαριονέτα των Κινέζων ο Αμερικανός CEO του Tik Tok
Το Tik Tok βρίσκεται στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον εδώ και αρκετούς μήνες
«Μαριονέτα» των Κινέζων χαρακτήρισε ο  σύμβουλος εμπορίου του Λευκού Οίκου, Peter Navarro, τον νέο CEO της TikTok, Kevin Mayer, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business.
Ο σύμβουλος του Donald Trump ενίσχυσε τις καταγγελίες των ΗΠΑ, οι οποίες αναφέρουν ότι οι κινεζικές εφαρμογές συλλέγουν δεδομένα για τους Αμερικανούς και τα παραδίδουν στο Πεκίνο. Επίσης, προανήγγειλε «ισχυρή δράση» από τον Πρόεδρο Donald Trump για το TikTok και άλλες κινεζικές εφαρμογές.
Το Tik Tok βρίσκεται στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον εδώ και αρκετούς μήνες.
Ωστόσο, η πίεση στο TikTok, το οποίο ανήκει στο Bytedance με έδρα το Πεκίνο, κλιμακώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo δήλωσε ότι η κυβέρνηση «εξετάζει» την απαγόρευση της εφαρμογής.
«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο αμερικανικός λαός, είναι ότι όλα τα δεδομένα που περιλαμβάνονται σε αυτές τις εφαρμογές για κινητά, κατευθύνονται απευθείας σε διακομιστές στην Κίνα, στον κινεζικό στρατό, στο κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα και τα πρακτορεία που θέλουν να κλέψουν την πνευματική μας ιδιοκτησία », δήλωσε ο Νavarro στο Fox.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης