Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Παγκόσμια πρόκληση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Κλιμακώνει η Τουρκία

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Παγκόσμια πρόκληση η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Κλιμακώνει η Τουρκία
Χλιαρές οι διεθνείς αντιδράσεις υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί συνιστά παγκόσμια πρόκληση διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει πιο επιτακτικά την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Χαρίτσης είπε ότι η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πολύ μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα και τον χριστιανισμό, που επηρεάζει όχι μόνο τις ελληνοτουρκικές, αλλά και τις διεθνείς σχέσεις.
Ο κ.Χαρίτσης αφού είπε πως οι διεθνείς αντιδράσεις είναι χλιαρές, κάλεσε «την κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει με πολύ επιτακτικό τρόπο το ζήτημα στην ΕΕ εν όψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και επιτέλους να προχωρήσει στο αίτημα ενεργοποίησης των κυρώσεων προς τη γείτονα, όπως έχουμε εδώ και μήνες επισημάνει».
«Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη, όπως προσπαθούσε να μας πείσει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, κλιμακώνει με επικίνδυνο τρόπο την επιθετικότητά της προσπαθώντας να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή και για αυτό πρέπει να υπάρξει η αντίστοιχη απάντηση τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από την ελληνική κυβέρνηση» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος έβαλε κατά της κυβέρνησης και για την πολιτική της όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
«Η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή που τεχνητά παρουσιάζεται, η κοινωνία είναι σε απόγνωση και οι πολίτες ήδη βιώνουν με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες τις κρίσης, τις οποίες η κυβέρνηση μεγιστοποιεί με την πολιτική της.
Στη λογική του “βλέποντας και κάνοντας” με αποσπασματικά μέτρα, επιδότηση της ανεργίας και χωρίς στήριξη των επιχειρήσεων και της εργασίας.
Αυτή τη στιγμή επικρατεί χάος στον τουρισμό, με υγειονομικά πρωτόκολλα που αλλάζουν τελευταία στιγμή, τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν διαφορετικές μεταξύ τους δηλώσεις προς τους επαγγελματίες του τουρισμού, με επιχειρήσεις ιδίως στα νησιά που δεν έχουν ανοίξει ακόμη.
Στις περιοδείες μας σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε μια τραγική κατάσταση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την έγκαιρη στήριξη του τουρισμού, τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας με ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων κυρίως μέσω της στήριξης της ζήτησης στον εγχώριο τουρισμό» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης