Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία κατά Ολλανδίας για το Ταμείο Ανάκαμψης: Δεν είναι φιλανθρωπία, όλες οι χώρες θα συνεισφέρουν

Ισπανία κατά Ολλανδίας για το Ταμείο Ανάκαμψης: Δεν είναι φιλανθρωπία, όλες οι χώρες θα συνεισφέρουν
Για παράδειγμα η Γερμανία θα συνεισφέρει κατά 20%, η Ισπανία κατά 9% και η Ολλανδία κατά 6%, διευκρίνισε η ΥΠΕΞ της Ισπανίας
Τα βέλη της κατά της Ολλανδίας έστρεψε η Ισπανία, δια στόματος της υπουργού Εξωτερικών, για το φλέγον ζήτημα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Ιουλίου.
«Δεν πρόκειται για φιλανθρωπία, υπογράμμισε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Arancha Gonzalez, αναφερόμενη στον κοινό δανεισμό από τις χώρες μέλη της ΕΕ για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters.
Όλες οι εμπλεκόμενες χώρες θα συνεισφέρουν στην πληρωμή του χρέους, ακόμη και οι βόρειες που τάσσονται υπέρ της αυστηρής τήρησης των δημοσιονομικών κανόνων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον βελγικό ραδιοσταθμό RTBF.
«Δεν είναι ότι η Ολλανδία παρέχει φιλανθρωπία στην Ισπανία ή τη Γαλλία» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι κάθε χώρα θα αναλάβει μερίδιο του χρέους ανάλογα με την οικονομική της ισχύ.
Για παράδειγμα η Γερμανία θα συνεισφέρει κατά 20%, η Ισπανία κατά 9% και η Ολλανδία κατά 6%, διευκρίνισε.
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν αργότερα αυτήν την εβδομάδα για να διαπραγματευτούν τον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ και τη δημιουργία του ταμείου 750 δισ. ευρώ που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με την έκδοση κοινού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης