Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC: Θα υπάρξει συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, αλλά μάλλον όχι στη Σύνοδο Κορυφής (17-18/7)

RBC: Θα υπάρξει συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, αλλά μάλλον όχι στη Σύνοδο Κορυφής (17-18/7)
Συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά όχι στην προσεχή σύνοδο βλέπουν οι αναλυτές
Tην αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζουν αναλυτές της RBC σε σημερινό τους σημείωμα.
Εκφράζουν ωστόσο αμφιβολίες ότι η συμφωνία για τα Ταμείο Ανάκαμψης από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, ύψους 750 δισ. ευρώ, είναι εφικτό να επιτευχθεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών (17-18 Ιουλίου).
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν τη χρυσή τομή για την επίτευξη συμφωνίας, με την υιοθέτηση όρων να αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, παρουσίασε τη συμβιβαστική του πρόταση στην προσπάθειά να βρεθεί η χρυσή τομή για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Michel πρότεινε τη μείωση του 7ετούς προϋπολογισμού στα 1,074 τρισ. ευρώ.
Υπό αυτό πρίσμα, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν το «μασάζ» στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte, ο οποίος είναι ο άτυπος επικεφαλής των χωρών που εκφράζουν αντιρρήσεις για το Ταμείο και ζητούν μικρότερο προϋπολογισμό και την επιβολή όρων για να ξεκλειδώσει η πρόσβαση των χωρών που έχουν υποστεί πλήγμα από την πανδημία, στα κεφάλαια του Ταμείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης