Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IESEG School of Management: Η Τρ. Πειραιώς πιο εκτεθειμένη σε κλάδους που πλήττονται από τον κορωνοϊό - Ακολουθούν Eurobank, Alpha

IESEG School of Management: Η Τρ. Πειραιώς πιο εκτεθειμένη σε κλάδους που πλήττονται από τον κορωνοϊό - Ακολουθούν Eurobank, Alpha
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το IESEG School of Management εκτιμά ότι οι ιταλικές τράπεζες έχουν το υψηλότερο ποσοστό δανείων προς τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία
Τη δική του εκδοχή για την επίδραση που έχουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στον τραπεζικό κλάδο της Ευρώπης δείνει το IESEG School of Management της Γαλλίας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει το πλήγμα που θα έχει ο κλάδος μεσοπρόθεσμα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκτίμηση του IESEG School of Management, η Πειραιώς είναι η πιο εκτεθειμένη στους κλάδους που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, με την Eurobank και την Alpha Bank να έπονται.
Η Εθνική είναι η λιγότερο εκτεθειμένη, σύμφωνα με την ανάλυση.
Image
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το IESEG School of Management εκτιμά ότι οι ιταλικές τράπεζες έχουν το υψηλότερο ποσοστό δανείων προς τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, καθιστώντας έτσι τον ιταλικό κλάδο πιο ευάλωτο στο να εξαντλήσουν τα κεφαλαιακά τους «μαξιλάρια».
Μια επιδείνωση κατά 10% των δανείων προς τους ευάλωτους τομείς θα έπληττε τους κεφαλαιακούς δείκτες των εν λόγω τραπεζών.
Οι Credito Emiliano, Banco BPM, BPER Banca και Unione di Banche Italiane βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας, καθώς έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση σε κλάδους όπως το εμπόριο, οι κατασκευές, η μεταποίηση, η φιλοξενία, η εστίαση και οι μεταφορές, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο.  
Ενώ κάποιες από τις τράπεζες προστατεύονται από τα αρκετά υψηλά επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας, άλλες έχουν πολύ μικρότερα περιθώρια, αναφέρει το IESEG School of Management, που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης.
Βέβαια, η ανάλυση επιβεβαιώνει ότι οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες και είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη αύξηση προβλέψεων για τα δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης