Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Σε σκληρή δοκιμασία η βρετανική οικονομία

Barclays: Σε σκληρή δοκιμασία η βρετανική οικονομία
Η βρετανική οικονομία δοκιμάζεται, όπως υποστηρίζει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, Barclays
Mεγάλες είναι οι προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσει η βρετανική οικονομία, σύμφωνα με την τράπεζα Barclays.
Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι τα κέρδη της αυτό τον μήνα θα «αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες μείωσης του εισοδήματος τόσο των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων.
Η Barclays δήλωσε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ότι είναι πιθανό να αναφέρει αύξηση της CET1 σε 14% στα τέλη Ιουνίου, από 13,1% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, προτού έλθει η καταιγίδα του β’ εξαμήνου.
Οι βρετανικές τράπεζες αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις, καθώς το lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ωθεί πολλές εταιρείες προς την κατάρρευση.
Ως αποτέλεσμα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας είναι αναγκασμένα να προβαίνουν σε αύξηση των προβλέψεων τους.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Barclays ενέγραψε προβλέψεις 2,1 δισ. λιρών τον Απρίλιο – οι μεγαλύτερες σε τριμηνιαία βάση εδώ και μια δεκαετία.
Ωστόσο, τα νέα λογιστικά πρότυπα περιπλέκουν τις προσπάθειες των τραπεζών να προβλέψουν πώς θα επηρεαστούν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές.
Οι ρυθμιστικές αρχές, εν τω μεταξύ, έχουν χαλαρώσει ορισμένες κεφαλαιακές απαιτήσεις, ενώ ζήτησαν από τις τράπεζες να σταματήσουν τη διανομή μερισμάτων για να διασφαλίσουν τη συνέχιση του δανεισμού.
Ο διευθύνων σύμβουλος Jes Staley είπε τον περασμένο μήνα ότι, ενώ οι δαπάνες έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, μια αύξηση της ανεργίας θα μπορούσε να προκαλέσει μια δεύτερη οικονομική καταιγίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης