Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Χάγη ο πρόεδρος του Κοσόβου – Αντιμέτωπος με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου

Στη Χάγη ο πρόεδρος του Κοσόβου – Αντιμέτωπος με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου
Στη Χάγη ο πρόεδρος του Κοσόβου
Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσέρχεται σήμερα 13/7 ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, για να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα του Ειδικού δικαστηρίου ο οποίος τον κατηγορεί για εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο 1998-99 -όταν ήταν διοικητής των Αλβανών ανταρτών του UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου).
Οι κατηγορίες εναντίον του Θάτσι και άλλων εννέα πρώην διοικητών του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι πολέμησαν εναντίον των Σερβικών δυνάμεων πριν από την επέμβαση του ΝΑΤΟ, απαγγέλθηκαν τον Απρίλιο.
Το κατηγορητήριο είναι «το αποτέλεσμα μιας μακράς έρευνας και αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της Ειδικής Εισαγγελίας ότι μπορεί να αποδείξει όλες τις κατηγορίες, πέρα από εύλογη αμφιβολία», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Οι κατηγορίες δημοσιοποιήθηκαν καθώς ο Θάτσι βρισκόταν καθ 'οδόν προς την Ουάσινγκτον, για μία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας στον Λευκό το Σάββατο, με τη διαμεσολάβηση του Ρίτσαρντ Γκρενέλ, του ειδικού απεσταλμένου για το Κόσοβο του προέδρου Τράμπ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ο Χασίμ Θάτσι, ο Κάντρι Βέσελι και οι άλλοι ύποπτοι είναι εγκληματικά υπεύθυνοι για σχεδόν 100 δολοφονίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης