Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η άρση του μορατόριουμ από τις τράπεζες φέρνει τσουνάμι χρεοκοπιών

Phoenix Capital: Η άρση του μορατόριουμ από τις τράπεζες φέρνει τσουνάμι χρεοκοπιών
Λόγω άρσης του μορατόριουμ τραπεζικών πληρωμών στις ΗΠΑ πρόκειται να δούμε ένα τσουνάμι πτωχεύσεων, επισημαίνει η Phoenix Capital
Κατά κύματα θα έρχονται οι χρεοκοπίες στις ΗΠΑ μετά την άρση στα μορατόρια των τραπεζών σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Phoenix Capital.
Εισερχόμαστε σε μια εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποκαλυφθούν οι επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης.
Τον Απρίλιο, με την οικονομία να έχει σταματήσει λόγω των lockdown, κατέστη σαφές ότι πολλές επιχειρήσεις αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα.
Μάλιστα, πολλές από αυτές ειδοποίησαν τους δανειστές τους ότι δεν πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, όπως επίσης και το ενοίκιό τους.
Για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, οι τράπεζες και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έδωσαν στους οφειλέτες τους 90 ημέρες περιθώριο για την πληρωμή του χρέους τους, κάτι που σημαίνει ότι αυτές οι επιχειρήσεις δεν ήταν υποχρεωμένες να προβαίνουν σε πληρωμές χρέους για 90 ημέρες.
Με άλλα λόγια, οι τράπεζες είπαν σε αυτές τις επιχειρήσεις «μην ανησυχείτε για την πραγματοποίηση πληρωμών χρέους για 90 ημέρες… αλλά τον Ιούλιο θα πρέπει να αρχίσετε να μας πληρώνετε ξανά».
Ως εκ τούτου, λόγω άρσης του μορατόριουμ πληρωμών πρόκειται να δούμε ένα τσουνάμι πτωχεύσεων, απολύσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων.
Η αμερικανική εταιρεία ανδρικής ένδυσης Brooks Brothers ήταν ένα πρώτο χτύπημα.
Η κατάσταση θα επιδεινωθεί.
Το εταιρικό χρέος στις ΗΠΑ ξεπερνά τα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι έξυπνοι επενδυτές λαμβάνουν ήδη μέτρα για να επωφεληθούν από την επόμενη μεγάλη ύφεση στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης