Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανέβηκαν οι τιμές έως 40% στη βραχυχρόνια μίσθωση για τους κοντινούς καλοκαιρινούς προορισμούς

tags :
Ανέβηκαν οι τιμές έως 40% στη βραχυχρόνια μίσθωση για τους κοντινούς καλοκαιρινούς προορισμούς
Έρευνα της E Real Estate για  Σούνιο  Πόρτο  Ράφτη Καμένα Βούρλα, Αίγινα, Αγκίστρι και Παλαιά Φώκαια
Αγώνα δρόμου κάνουν  οι  ιδιοκτήτες  των βραχυχρόνιων  μισθώσεων για να καλύψουν  τη χασούρα  που έφερε η πανδημία  του Covid 19 αξιοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα  τη φετινή  καλοκαιρινή  περίοδο.
Το πρώτο μήνυμα που δίνει η αγορά  είναι ότι αρκετοί βραχυχρόνιοι  εκμισθωτές  ανέβασαν τις τιμές έως 40% εστιάζοντας στους έχοντες και είναι πρόθυμοι  να κάνουν  διακοπές έχοντας  τη θάλασσα στα πόδια  τους και οι  τουριστικοί προορισμοί  βρίσκονται   μία ανάσα  από την Αθήνα.
Σύμφωνα  με έρευνα της εταιρείας  Ε- Real Estate  πανελλαδικό δίκτυο  κτηματομεσιτών   φέρνει  στο προσκήνιο  τις νέες αυξημένες  απαιτήσεις των εκμισθωτών  για   παραχώρηση των διαμερισμάτων τους σε Έλληνες  που θέλουν να κάνουν διακοπές  με  την οικογένεια  τους ή με τους φίλους  τους χωρίς να έχουν πολλές  συναναστροφές  με τον εισαγόμενο τουρισμό.
Οι περιοχές που μπήκαν στο μικροσκόπιο  της έρευνας  είναι  το Σούνιο , η Παλαιά  Φώκαια , το  Πόρτο Ράφτη η Αίγινα , το Αγκίστρι  και τα Καμένα Βούρλα. Η σύγκριση των  τιμών της φετινής  περιόδου κινούνται ψηλότερα σε σχέση με πέρυσι τόσο για τον Ιούλιο όσο  και για  τον Αύγουστο. Το στοιχείο  που εντυπωσιάζει είναι η πληρότητα  των καταλυμάτων  που φτάνει σε επίπεδα  άνω του 94% για το μήνα Ιούλιο ενώ  του  Αυγούστου  κινείται  πιο χαμηλά.  
Πιο αναλυτικά η ζητούμενη τιμή ενοικίασης ενός διαμερίσματος  στο Σούνιο για τον  Ιούλιο του 2019 ήταν από 525 έως  900 ευρώ για 7 διανυκτερεύσεις.  Στη συνέχεια  οι τιμές κράτησης του Μαΐου  και του Ιουνίου  η κατώτερη  τιμή ανέβηκε  στα 560  ευρώ  για τον Μάιο  και οι  κρατήσεις του Ιουνίου ανήλθε σε 644 ευρώ και  η ανώτατη  στα 1190 και 1260  ευρώ για  τον Ιούλιο  και  Αύγουστο  ενώ το 2019 ήταν στα 900 ευρώ.
Oι κρατήσεις  του Αυγούστου είναι ελαφρώς  τσιμπημένες  φθάνοντας  τα  700  ευρώ  και  οι ανώτατες χαμηλώνουν στα επίπεδα  των 1090 και 1240 ευρώ. Οι πληρότητες  του Ιουλίου κυμαίνονται από το 91% έως 98% για τον Ιούλιο και του Αυγούστου  από  83% έως 94%.
Οι τιμές ενοικίασης  στην Παλαιά Φώκαια πέρυσι για τον Ιούλιο ήταν από 615 έως 930 ευρώ   για τον Ιούλιο.  Φέτος η κατώτερη  τιμή ανέβηκε  σε 750 ευρώ  και  η ανώτερη σε 1075 ευρώ, σημειώνοντας  αύξηση 14%. Οι ζητούμενες τιμές για κράτηση  του διαμερίσματος  για 7 ημέρες η κατώτερη τιμή μειώθηκε  στα 720 ευρώ  για τον Αύγουστο και  η ανώτερη  τιμή του Ιουλίου  παραμένει ως έχει.
Το Πόρτο Ράφτη  ένας  κοντινός  καλοκαιρινός  προορισμός  εισέρχεται  πιο δυναμικά  στην αγορά των βραχυχρόνιων  μισθώσεων λόγω της ζήτησης  που ωθεί φέτος τις τιμές  ενοικίασης  πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι. Από 385 έως 770 ευρώ για τον Ιούλιο  του 2019  για να  κυμανθούν φέτος  από 490 έως 880 ευρώ.
Οι τιμές του Αυγούστου  του 2019 κυμάνθηκαν  από 490 έως 850 ευρώ και φέτος ανήλθαν σε 625 έως 1125 ευρώ για 7 διανυκτερεύσεις. Η  Αίγινα παραμένει  ως  ένας φθηνός  προορισμός  με τις τιμές  του Ιουλίου  του 2019 ήταν από 345  έως 450  ευρώ  και φέτος  από 490 έως 596 ευρώ.
Τον  Αύγουστο  οι τιμές  είναι  τσιμπημένες από 500  έως 840 ευρώ  έναντι  365 που ήταν  η κατώτερη και  τα 540 ευρώ ως ανώτερη
Ανοδικές  τάσεις  καταγράφονται φέτος  για  την εκμίσθωση  διαμερισμάτων  στα  Καμένα  Βούρλα  και το Αγκίστρι  με τις κατώτερες  ζητούμενες  τιμές  να είναι αυξημένες  κατά 40% σε σχέση  με πέρυσι  για τον Ιούλιο.  Για  τον Αύγουστο οι τιμές κινούνται  κοντά στα περσινά  επίπεδα  αλλά αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιούλιο.
Στέλεχος  της αγοράς που δραστηριοποιείται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις   υποστηρίζει  ότι ο  Ιούλιος  πηγαίνει καλύτερα  τόσο σε κρατήσεις  όσο  και σε τιμές  ενώ ο Αύγουστος  δείχνει   να υστερεί  καθώς  η κοινότητα  των βραχυχρόνιων μισθώσεων  εμφανίζεται  ανήσυχη  λόγω  των εισαγόμενων  κρουσμάτων με τους ιδιοκτήτες να  εμφανίζονται  πιο επιθετικοί  τόσο στις τιμές όσο και στις κρατήσεις  για το μήνα  Ιούλιο.   
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης