Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση άνω του 1% στο πετρέλαιο – Στα 42,6 δολ. το Brent, στα 40 δολ. το WTI

Πτώση άνω του 1% στο πετρέλαιο – Στα 42,6 δολ. το Brent, στα 40 δολ. το WTI
Πτώση άνω του 1% στο πετρέλαιο
Με πτώση άνω του 1% έκλεισαν σήμερα 13/7 οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής του OPEC+ αργότερα εντός της εβδομάδας, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για την πορεία της συμφωνίας.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,5% στα 42,6 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 υποχωρεί κατά -1,1% στα 40,1 δολ. ανά βαρέλι
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό από τη «βουτιά» του περασμένου Απριλίου, μετά την απόφαση των χωρών του OPEC+ να μειώσουν την ημερήσια παραγωγή τους κατά 9,7 βαρέλια για το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2020.
Αύριο (14/7) αναμένεται να συναντηθεί η Τεχνική Επιτροπή του OPEC+ προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της συμφωνίας, με τα ποσοστά συμμόρφωσης για τον Μάιο και τον Ιούνιο να διαμορφώνονται στο 77% και το 107% αντίστοιχα.
Σημειώνεται ότι με βάση την τρέχουσα συμφωνία οι χώρες του OPEC+ αναμένεται να περιορίσουν τις ημερήσιες περικοπές τους στα 7,7 εκατ. βαρέλια μετά τον Ιούλιο, παραμένοντας σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τα τέλη του έτους.
«Έκαναν καλή δουλεία φέρνοντας τις τιμές τόσο ψηλά όσο αναμενόταν μεσοπρόθεσμα, οπότε πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην καταστρέψουν το κλίμα», τόνισαν οι αναλυτές της Mitsubishi Corp, αναφερόμενοι στις ενέργειας των πετρελαιοπαραγωγών κρατών.
Την ίδια στιγμή, οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά για 10η συνεχόμενη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο ώθησαν ορισμένους παραγωγού στις ΗΠΑ να επανεκκινήσουν τις εξαγωγές τους.
«Εάν θέλει κανείς να διατηρήσει τη δραστηριότητα εξορύξεων χαμηλά, θα πρέπει να διατηρήσουν τις τιμές κοντά σε αυτά τα επίπεδα», υπογράμμισαν οι αναλυτές της Mitsubishi Corp.
Σημειώνεται ότι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν κέρδη άνω του +2%, μετά την επί τα βελτίω αναθεώρηση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας σχετικά με την ημερήσια ζήτηση πετρελαίου για το 2020, και συγκεκριμένα κατά 400 χιλ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης