Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης – Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη – Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης – Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκη – Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις
Στις 18:00 το απόγευμα ο κ.Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα
Οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και ο συντονισμός των δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου θα βρεθούν στο επίκεντρο που θα έχει σήμερα Τρίτη 14/7 ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης.
Συγκεκριμένα, στις 10:15 ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της.
Στις 11:00 θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά η κυπριακή αποστολή θα παρακαθίσει σε συνομιλίες με την αντίστοιχη αντιπροσωπεία από την Ελλάδα.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν τα όσα αποφασίστηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, οι τουρκικές προκλήσεις έναντι των δύο χωρών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, ενώ θα υπάρξει συντονισμός ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.
Στις 18:00, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.
Τον Πρόεδρο της Κύπρου συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Κύπριος πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος και ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS