Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η TUI ακυρώνει τις καλοκαιρινές πτήσεις από Αμπερντίν, ανάμεσα τους και στην Ρόδο

tags :
Η TUI ακυρώνει τις καλοκαιρινές πτήσεις από Αμπερντίν, ανάμεσα τους και στην Ρόδο
Δέκα πτήσεις την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής έχουν ακυρωθεί σε προς προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Ρόδος
Η TUI ακύρωσε ολόκληρο το πρόγραμμα πτήσεων του καλοκαιριού 2020 από το διεθνές αεροδρόμιο του Αμπερντίν, προκαλώντας πανικό και ανησυχία στους Σκοτσέζους τουριστικούς πράκτορες, αλλά και σε προορισμούς.
Δέκα πτήσεις την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής έχουν ακυρωθεί σε προς προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Ρόδος. Οι άλλοι προορισμοί είναι σε Ισπανία όπως Μαγιόρκα, Τενερίφη, Ίμπιζα, Ρέους στην Ισπανία, καθώς και στην Τουρκία.
Η TUI θα επικεντρωθεί σε πτήσεις από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου τους προσεχείς μήνες”.
Εκπρόσωπος τoυ ταξιδιωτικού οργανισμού δήλωσε πως γίνεται μία “δυναμική προσέγγιση για την επανεκκίνηση των διακοπών μας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές συμβουλές και την εξελισσόμενη ζήτηση για ταξίδια.
Επομένως, έπρεπε να πάρουμε την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων από την Αμπερντίν το 2020”.
Η TUI σχεδιάζει να επιστρέψει στο Αμπερντίν στις 4 Οκτωβρίου, αρχικά με δύο πτήσεις την εβδομάδα στην Τενερίφη.
Οι Σκοτσέζοι πράκτορες δηλώνουν ότι “καταστράφηκαν”. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Σκωτίας (SPAA) η κατάσταση είναι “τρομακτική” και φοβούνται ότι ορισμένες διαδρομές πτήσεων ενδέχεται να μην επιστρέψουν.
“Προειδοποιούμε εδώ και εβδομάδες για την πιθανή απώλεια διαδρομών πτήσεων και τον αντίκτυπο που θα έχει στους ταξιδιώτες και την οικονομία της Σκωτίας, όχι μόνο για αυτό το καλοκαίρι αλλά και ενδεχομένως για τα επόμενα χρόνια, τονίζει η Τζόαν Ντούεϊ, πρόεδρος του SPAA.
Είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψουν διαδρομές πτήσεων που έχουν χαθεί”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης