Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά +12,4% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Ευρωζώνη: Κατά +12,4% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο 2020 - Μικρότερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -20,9%
Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (14/7) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, μετά την πτώση που προκάλεσαν το προηγούμενο διάστημα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +12,4% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -18,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ανάκαμψη θα διαμορφωθεί στο +15%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε κατά -20,9% έναντι ετήσιας «βουτιάς» -28,7% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -18,9%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +11,4% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε πτώση κατά -20,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην Ευρωζώνη ήταν αυτός των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +54,2% ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές κεφαλαιουχικών και ενδάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο +25,4% και στο +10% αντίστοιχα.
Παράλληλα, οι τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +2,8% σε μηνιαία βάση, ενώ οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,3%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στην Ιταλία (+42,1%) και τη Γαλλία (+20%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημιεώθηκε στην Ιρλανδία (-9,8%) και την Κροατία (-3,5%).

Image
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης