Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οδηγός επενδύσεων για... αρχάριους - Οι καλύτερες επενδύσεις στην Ευρώπη για την ανάκαμψη από τον κορωνοϊό

tags :
Οδηγός επενδύσεων για... αρχάριους - Οι καλύτερες επενδύσεις στην Ευρώπη για την ανάκαμψη από τον κορωνοϊό
Παρά το γεγονός ότι τα κέρδη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων υπολείπονται της Wall Street, οι επενδυτές βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες
Αν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν έχουν κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τη Wall Steet, οι επενδυτές θεωρούν ότι υπάρχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που κάνουν τις επενδύσεις στην Ευρώπη ιδιαίτερα ελκυστικές για την ανάκαμψη από τον κορωνοϊό.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει αυξηθεί σχεδόν 32% από τα χαμηλά στα μέσα Μαρτίου, αλλά καταγράφει απώλειες 12% από τις αρχές του έτους.
Στον αντίποδα, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 42% από τα μέσα Μαρτίου και οι απώλειες από τις αρχές του έτους είναι λίγο πάνω από το 2%.
Το CNBC έχει συγκεντρώσει τις εκτιμήσεις αναλυτών σχετικά με τους κλάδους που παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες.
Ωστόσο, ο Tom Stevenson από τη Fidelity Personal Investing δήλωσε ότι τους τελευταίους λίγους μήνες οι επενδυτές ήταν θετικοί απέναντι στην Ευρώπη καθώς η περιοχή «φαίνεται να έχουν αντιμετωπίσει επιτυχώς την κρίση του κορωνοϊού με έναν καλό συνδυασμό καλά επιβεβλημένων lockdowns και μαζικής στήριξης από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες».
Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη αναμένεται να ανακάμψουν γρηγορότερα από την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με την Athanasia Kokkinogeni από τη DuckerFrontier. Κι αυτό διότι, οι εν λόγω αγορές είναι λιγότερο εκτεθειμένες στον τουρισμό και περισσότερο στον μεταποιητικό τομέα.
«Στη Δυτική Ευρώπη, η τεχνολογία, τα τρόφιμα, το FMCG (ταχέως κινούμενα καταναλωτικά αγαθά), ο χρηματοοικονομικός τομέας και η ασφάλιση αλλά και τα φαρμακευτικά προϊόντα θα παρουσιάσουν ευκαιρίες το 2020-2021, ενώ η εξόρυξη, τα ανθεκτικά, ο εξοπλισμός μεταφοράς, η κατασκευή και η φιλοξενία θα υποστούν σημαντικό πλήγμα έως το τέλος του 2021» επεσήμανε η ίδια.
Μια προφανής τάση που ενισχύθηκε την περίοδο της πανδημίας, είναι το γεγονός ότι η τεχνολογίας έγινε απαραίτητο εργαλείο στην καθημερινότητα των πολιτών.
Οι ΗΠΑ και η Ασία είναι συνήθως οι αγορές όπου στρέφονται οι επενδυτές για επενδύσεις στην τεχνολογία, αλλά η Ευρώπη προσφέρει επίσης ευκαιρίες σε αυτόν τον τομέα, σύμφωνα με τον διευθυντή χαρτοφυλακίου της Allianz Global Investors European Equities, Marcus Morris-Eyton.
Στην πραγματικότητα, ο Stevenson από τη Fidelity Personal Investing επεσήμανε ότι στην Ευρώπη παρουσιάζονται οι καλύτερες επιλογές για βιώσιμες επιχειρήσεις.
Ακόμα ένας λόγος ώστε οι επενδυτές να επενδύσουν στις ευρωπαϊκές μετοχές είναι η γεωγραφική ποικιλομορφία των ροών εσόδων που προσφέρουν οι εταιρείες στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο τρίτα των πωλήσεων των αμερικανικών εταιρειών πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ, αλλά μόλις το ένα τρίτο του κύκλου εργασιών των ευρωπαϊκών εταιρειών προέρχεται από την εγχώρια αγορά.
Παράλληλα επεσήμανε ότι η ύπαρξη αυτής της ποικιλίας είναι «σημαντική σε έναν αβέβαιο κόσμο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης