Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος: Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα θα «πληγώσει» την ελληνική οικονομία

Μίχαλος: Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα θα «πληγώσει» την ελληνική οικονομία
Μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα θα «πληγώσει» την ελληνική οικονομία, αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ
Για το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρικών Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, «μεγάλο πλήγμα σε ό,τι αφορά το ελληνικό επιχειρείν προς την Τουρκία δεν θα το καταφέρει και νομίζω πως θα είναι μεγαλύτερο το πλήγμα για το σκέλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, εφόσον δράσουμε μεμονωμένα.
Ακριβώς λοιπόν, γι΄ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε και στείλαμε στους ευρωπαίους ομολόγους επιμελητηριακούς μία επιστολή και περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση, γιατί πολλές φορές στις προφορικές συζητήσεις σε χτυπάνε στην πλάτη και σου λένε, ότι έχεις δίκιο.
Εδώ λοιπόν, πρέπει να φανεί στην πράξη.
Διότι αν δεν υπάρχει μια συσσωρευμένη αντίδραση από πλευράς Ε.Ε. και σε επίπεδο επιχειρηματικό μέσω του Επιμελητηριακού θεσμού, πολύ φοβούμαι ότι δεν θα καταφέρουμε πολλά πράγματα.
Και σήμερα θα έχω επαφές με Ευρωπαίους συναδέλφους, ώστε να τους παροτρύνουμε να υπάρξει μια γενική αντίδραση στην πράξη».
Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ενδεχόμενο μποϊκοτάζ μόνο από την Ελλάδα προς την Τουρκία, θα σημάνει μεγαλύτερη ζημιά για την ελληνική οικονομία, καθώς όπως επεσήμανε «υπάρχουν πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες, στον πρωτογενή τομέα, είναι ελληνικές μητρικές εταιρίες, που έχουν παραγωγικές μονάδες στην τουρκική επικράτεια, άρα είναι πολύ περίπλοκο το θέμα να το συζητάμε, ιδιαίτερα στην εύθραυστη αυτή κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία λόγω και του κορωνοϊού.
Δεν μας συμφέρει οικονομικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης