Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η χρηματιστηριακή κερδοσκοπία με επίκεντρο την Moderna και το εμβόλιο για τον κορωνοιό που παράγει αντισώματα

Συνεχίζεται η χρηματιστηριακή κερδοσκοπία με επίκεντρο την Moderna και το εμβόλιο για τον κορωνοιό που παράγει αντισώματα
Το υποψήφιο εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna παρήγαγε αντισώματα και στους 45 συμμετέχοντες στην πρώτη φάσης
Οι αγορές μετοχών των ΗΠΑ ανέκαμψαν μετά τις ειδήσεις ότι το πιθανό εμβόλιο COVID-19 της Moderna παρήγαγε αντισώματα σε ασθενείς στη δοκιμασία του πρώτου σταδίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σε ιατρικό περιοδικό.
Το υποψήφιο εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna παρήγαγε αντισώματα και στους 45 συμμετέχοντες στην πρώτη φάσης που διεξήχθησαν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ενώ το περιοδικό ανέφερε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας που θα μπορούσαν να περιορίσουν περαιτέρω δοκιμές.
Στις 18 Μαΐου μας είπαν βέβαια ότι η δοκιμή διεξάγεται σε 8 ασθενείς οι οποίοι στην πορεία έφθασαν στους 45 ασθενείς

Η μέθοδος

Πραγματοποιήθηκε δοκιμή για το εμβόλιο φάσης 1, με κλιμάκωση δόσης, ανοιχτή δοκιμή που περιελάμβανε 45 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18 έως 55 ετών, οι οποίοι έλαβαν δύο εμβολιασμούς, σε απόσταση 28 ημερών, με mRNA-1273 σε δόση 25 μg, 100 μg ή 250 μg.
Υπήρχαν 15 συμμετέχοντες σε κάθε ομάδα δόσεων.

Συμπέρασμα

Το εμβόλιο mRNA-1273 προκάλεσε αντι-SARS-CoV-2 ανοσοαποκρίσεις σε όλους τους συμμετέχοντες και δεν εντοπίστηκαν προβλήματα για τον περιορισμό του πειράματος.  Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του εμβολίου.
Ο ειδικός στον τομέα της υγείας μιλά για τη σημασία των δοκιμών καθώς το Project Catapult πρόκειται να ξεκινήσει
Όπως αναφέρει η FT, ο Tal Zaks, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Moderna, δήλωσε ότι ο υποψήφιος εμβολίου - γνωστός ως mRNA-1273 - προκαλεί «ισχυρή ανοσοαπόκριση σε όλα τα επίπεδα δόσης».
«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη μελέτη φάσης 3 του mRNA-1273 αυτόν τον μήνα για να δείξουμε την ικανότητα του εμβολίου μας να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο νόσου Covid-19», είπε.

Ως υπενθύμιση, η Moderna ήταν η πρώτη αμερικανική εταιρεία που δοκιμάζει το πιθανό εμβόλιο σε ανθρώπους, στέλνοντας τα φιαλίδια στο NIH μόλις 42 ημέρες μετά τη λήψη του γονιδιώματος του Covid-19.
Έχει λάβει χρηματοδότηση 483 εκατομμυρίων δολαρίων από την Αμερικανική Υπηρεσία Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης της Βιοϊατρικής για να επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβολίου.
Φαίνεται ότι η αγορά δεν αναγνωρίζει το γεγονός ότι όσο πιο κοντά φτάνουμε σε ένα εμβόλιο, τόσο πιο κοντά φτάνουμε στο τέλος της παρέμβασης της Fed
Βεβαίως καλό είναι να θυμηθούμε την τελευταία φράση του Dr.Fauci «Ελπίζω ότι οποιοδήποτε εμβόλιο COVID-19 θα διαρκέσει μια ολόκληρη σεζόν».
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-07-14_14-08-22.jpg?itok=CduOnx58
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-07-14_14-06-57.jpg?itok=4Rz89VGE
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης