Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις αγορές, προσδοκίες για το εμβόλιο, στο +17% η Moderna - Στο +1,7% ο DAX - Τα futures της Wall έως +1,3%

Άνοδος στις αγορές, προσδοκίες για το εμβόλιο, στο +17% η Moderna - Στο +1,7% ο DAX - Τα futures της Wall έως +1,3%
H αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της εναντίον της COVID-19 θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών την 27η Ιουλίου
(upd) Οι προσδοκίες για το εμβόλιο στηρίζουν τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε χθες Τρίτη 14/7 ότι το εμβόλιό της εναντίον της COVID-19 θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών την 27η Ιουλίου.
Το θετικό κλίμα ενισχύουν και τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών.
Τα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύονται έως +1,3%, με τη Moderna να σημειώνει άλμα 17% προσυνεδριακά και την Goldman Sachs στο +2%, καθώς τα κέρδη β΄τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχωρεί στις 29,2 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ σημειώνει άνοδο 1,9% στις 12.936 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,8% στις 6.290 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 2,4% στις 5.126 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 20.132 μονάδες με άνοδο 2%.
Ο ΙΒΕΧ 35 διαπραγματεύεται στις 7.443 μονάδες με άνοδο 1,24%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,9% με τις εταιρείες που είναι ευαίσθητες στην ανάπτυξη της οικονομίας - όπως οι ταξιδιωτικές και αναψυχής, οι μεταλλευτικές και οι βιομηχανικές - να βρίσκονται στην αιχμή της ανόδου.
«Έχουμε μία αρκετά αισιόδοξη διάθεση στην αγορά λόγω των ανακοινώσεων για τα εταιρικά κέρδη και της αισιοδοξίας για το εμβόλιο», δήλωσε αναλυτής της UniCredit.
Ολοένα και περισσότερα κράτη επιστρέφουν στη λογική των lockdowns και των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που καταγράφονται παγκοσμίως σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Από σήμερα 15/7 το Χόνγκ Κόνγκ προχωρά στη μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων στις δημόσιες συναθροίσεις από 50 σε 4 και επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα σε εστιατόρια και μπαρ καθώς οι ειδικοί επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα τρίτο κύμα της επιδημίας, το οποίο είναι πολύ πιο ανησυχητικό από τα δύο προηγούμενα.
Σε lockdown εισέρχεται και το Καράκας, η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων ενώ στην Μελβούρνη, η οποία βρίσκεται σε μερικό lockdown από την περασμένη Πέμπτη όπως και όλη η Πολιτεία της Βικτόρια, οι αρχές επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους πολίτες δεν υπακούουν στην εντολή για παραμονή στο σπίτι.
Σχέδια για τοπικά lockdowns έχει εκπονήσει και η Νέα Ζηλανδία, τα οποία θα ενεργοποιηθούν, εάν ο ιός αρχίσει και πάλι να εξαπλώνεται στην κοινότητα, τη στιγμή που ανησυχία για την ένταση της επιδημίας διατυπώνεται και στην Ινδία, όπου τις τελευταίες τρεις ημέρες καταγράφονται σε ημερήσια βάση περισσότερα από 28.000 κρούσματα, τα οποία κυρίως εντοπίζονται σε περιοχές που μέχρι στιγμής είχαν μείνει αλώβητες από τον κορωνοϊό.
Απέναντι στις ανησυχητικές αυτές εξελίξεις, το βλέμμα είναι στραμμένο στην επιστημονική κοινότητα για την εύρεση του εμβολίου που θα δώσει και το τελικό «χτύπημα» στον ιό.
Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε χθες Τρίτη 14/7 ότι το εμβόλιό της εναντίον της COVID-19 θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών την 27η Ιουλίου, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες ότι μέσα στους επόμενους μήνες είναι πιθανό να κυκλοφορήσει ευρέως.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από την επιδημία προσεγγίζουν τους 579.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 13,32 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, ανέρχονται σε περίπου 7,4 εκατομμύρια.

Goldman Sachs: Στα 2,42 δισ. δολ. τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου 2020 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Καλύτερα των εκτιμήσεων είναι τα κέρδη που ανακοίνωσε η Goldman Sachs για το β΄τρίμηνο του 2020.
Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα κατέγραψε καθαρά κέρδη 2,42 δισ. δολ. ή 6,26 δολ. ανά μετοχή από 5,81 δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη 3,9 δολ. ανά μετοχή.
Τα έσοδα στο β΄τρίμηνο ανήλθαν σε 13,3 δισ. δολ.
Το ROE διαμορφώθηκε στο 11,1%.
Στο α΄εξάμηνο 2020 τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,64 διισ. δολ. ενώ τα καθαρά έσοδα στα 22,04 δισ. δολ.
Κατά τα διάρκεια του β΄τριμήνου του έτους, η Goldman Sachs κατέγραψε καθαρές προβλέψεις ύψους 945 εκατ. δολ. ενώ στο α΄ εξάμηνο ανήλθαν σε 1,13 δισ. δολ.
Tα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ, της τάξης των 2,66 δισ. δολ.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) ανήλθε στο 13,6%.

Αρχίζει δοκιμές του εμβολίου της σε ανθρώπους η Moderna


Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε χθες Τρίτη 14/7 ότι το εμβόλιό της εναντίον της COVID-19 θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών την 27η Ιουλίου.
Όπως έγινε γνωστό, 30.000 άνθρωποι θα λάβουν μέρος σε αυτή την καθοριστική φάση των κλινικών δοκιμών.
Οι μισοί εξ αυτών θα λάβουν μία δόση 100 μικρογραμμαρίων, ενώ οι υπόλοιποι θα λάβουν placebo (ψευτοφάρμακο).
Ο πρώτος στόχος της δοκιμής αυτής είναι να προληφθεί οποιοδήποτε σύμπτωμα της COVID-19.
Στους δευτερεύοντες στόχους συγκαταλέγεται η πρόληψη της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Η δοκιμή αυτή αναμένεται να διαρκέσει ως την 27η Οκτωβρίου.
Η ανακοίνωση τοποθετεί τη Moderna στην κεφαλή της παγκόσμιας κούρσας για τη δημιουργία εμβολίου εναντίον του ιού.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ωστόσο ότι τα πρώτα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά δεν θα είναι κατ’ ανάγκη τα πιο αποτελεσματικά ή τα πιο ασφαλή.
Η τεχνολογία της Moderna, που βασίζεται στον λεγόμενο αγγελιοφόρο RNA, αποσκοπεί να δώσει στο σώμα τις απαραίτητες γενετικές πληροφορίες ώστε να αναπτύξει προληπτικά αντισώματα και να προστατευθεί από τον κορονωϊό.
Η Φάση 1 της δοκιμής έδειξε πως το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές και προκάλεσε αντίδραση του ανοσοποιητικού δηλαδή τη δημιουργία αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, στους 45 υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα.

Δικαίωση Apple στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Δεν έλαβε κρατική βοήθεια από την Ιρλανδία

Τελικά δεν θα καταβάλει το ποσό των 13 δισ. η Apple στο ιρλανδικό Δημόσιο, καθώς δικαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι δεν υπήρξε κάποια κρατική βοήθεια.
Σύμφωνα με την απόφαση, "το ευρωπαϊκό δικαστήριο καταργεί την απόφαση της Κομισιόν, καθώς δεν κατόρθωσε να αποδείξει επαρκώς κατά το νόμο ότι υπήρχε πλεονέκτημα, για τους σκοπούς του Άρθρου 107 (1) της TFEU1".
Η Ιρλανδία δήλωσε ικανοποιημένη με την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την απόφαση της Κομισιόν να καταβάλει η Apple 13 δισ. ευρώ σε φόρους, με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "η Ιρλανδία ήταν πάντα ξεκάθαρη ότι δεν υπήρξε καμία ειδική μεταχείριση στις δύο εταιρείες της Apple.
Η Ιρλανδία είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση της ΕΕ "με τη λογική ότι δεν χορήγησε κρατική βοήθεια" και η απόφαση σήμερα από το Δικαστήριο υποστηρίζει αυτή την άποψη", ανέφερε.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν τα χρηματιστήρια της Ασίας, με τους επενδυτές να ισορροπούν μεταξύ της αμερικανοκινεζικής έντασης για το Χονγκ Κονγκ και των προσδοκιών για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,6% στις 22.945 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραψε άνοδο 1,22% στις 1.584,29 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index κατέγραψε απώλειες 1,6% στις 3,361 μονάδες.
O Ηang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε οριακές μεταβολές στις 25.481 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης