Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μετά από 8 πτωτικές έβγαλε επιτέλους αντίδραση!

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μετά από 8 πτωτικές έβγαλε επιτέλους αντίδραση!
ΑΓΟΡΑ: Επιτέλους έβγαλε αντίδραση! Έστω και με αυτό το τζίρο, έστω και μακριά κάπως από τα υψηλά ημέρας. Καλοδεχούμενη! Δεν περιμέναμε ξαφνικά να ενθουσιαστούν οι επενδυτές και να αγοράζουν μετοχές, αλλά καλό είναι που απομακρύνθηκε κάπως από τις 630 μονάδες και φυσικά ότι έσπασε το πτωτικό σερί των 8 συνεδριάσεων.

Το ζητούμενο βέβαια είναι η συνέχεια, καθώς ο κίνδυνος δεν έχει ακόμα απομακρυνθεί. Οι ειδήσεις για τη θεραπεία του Covid-19 και τα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν από δοκιμές συγκεκριμένων εταιρειών, δίνουν κέρδη στις αγορές του εξωτερικού και έτσι ωφεληθήκαμε και εμείς. Μετοχές που είχαν υποχωρήσει αρκετά (βλ.τράπεζες) έβγαλαν αντίδραση ενώ άλλες που είχαν βάλει πλάτη το τελευταίο διάστημα (βλ. ΟΤΕ) διόρθωσαν.

Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί εμβόλιο. Διαβάσαμε πολλά θετικά σήμερα για έρευνες που είναι σε καλό στάδιο και σε αρκετές χώρες. Μακάρι, γιατί αν αργήσει ίσως έχουμε πρόβλημα στην οικονομία και το 2021.

Γ.Δ.: Με υψηλό ημέρας στις 642,51 μονάδες και στο +2,11% έκλεισε στις 637,29 μονάδες και στο +1,28%. Οι τράπεζες δεν κατάφεραν να κλείσουν κοντά στα υψηλά τους. Αυτό μάλλον ανάγκασε άλλες μετοχές να στηρίξουν την αγορά. Έτσι όπως πάει θα τις «φουσκώσουν» πάλι μπας και κρατήσουν το δείκτη, αφού κάποιες δεν τραβάνε…

ΤΖΙΡΟΣ: Δε μας ενθουσίασε αλλά αυτόν έχουμε. Κάπου δηλαδή 45 εκατ. ευρώ καθαρός. Είναι και μέσα Ιουλίου και έχουμε συνηθίσει στις περιορισμένες συναλλαγές. Το μεγαλύτερο μέρος πήγε πάλι σε λίγες μετοχές του FTSE 25 και έτσι δεν έμειναν και πολλά χρήματα για το υπόλοιπο ταμπλό.

ΤΑΚΤΙΚΗ: Παραμένουμε προσεκτικοί στις επιλογές μας και στοχεύουμε στις καλές και ελκυστικά αποτιμημένες βάσει ισολογισμών. Με εντολές βέβαια όχι μάρκετ από τους πωλητές αλλά στημένοι και έχοντας υπομονή και επιμονή.

Αποφεύγουμε τις κακοτοπιές τις φήμες που ακούγονται και πολλά άλλα. Ένα ρίσκο θα μπορούσαμε να δεχθούμε από κωδικούς που έχουν κέρδη και θα ήθελαν να βάλουν ένα μικρό μέρος. Το να παίζεις όμως τα λεφτά σου πάνω-κάτω μπας και πάρεις ένα 10% και να κινδυνεύεις να χάσεις 20% και βάλε δεν έχει λογική σε αυτή τη στήλη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έκλεισαν μακριά από τα υψηλά τους και αναγκάστηκαν πάλι να βάλουν άλλες μετοχές πλάτη. Η Eurobank είχε τη μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησε η Εθνική. Μικρότερη η άνοδος για Alpha Bank και με μικρές απώλειες έκλεισε η Πειραιώς.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έγραψε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό. Εννοείται ιστορικό. Στα 10,36 ευρώ βρέθηκε η μετοχή αλλά έκλεισε στα 10,10 ευρώ και στο +2,02% με υψηλό όγκο 155 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Έτσι όπως πάνε κάποια άλλα χαρτιά θα αναπολούμε τις εποχές που είχε βαρύτητα 25%. Στο +4,72% και στα 23,28 ευρώ με όγκο 51 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Πάλι καλά. Με υψηλό στα 10,90 ευρώ έκλεισε στα 10,78 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Στα 8,80 ευρώ και στο 2,03%. Στήριξε και αυτός όσο μπορούσε.

ΟΤΕ: Η πορεία άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης έδωσε την ευκαιρία στη συγκεκριμένη για μία καλή διόρθωση. Για να έχει… δυνάμεις για αργότερα που δε θα μπορούν κάποιες.

NEWSPHONE: Αύξησε σήμερα όγκο και έκανε περίπου 1% στην τιμή της δημόσιας πρότασης.

PENNY STOCKS: Στο limit up πάλι το προνόμιο της Τρία Άλφα, μεγάλη η άνοδος για τη μετοχή της Προοδευτικής, στο +9,85% η Δομική Κρήτης και κατάφερε να κλείσει θετική η Intralot με όγκο 867 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Εκεί που βρίσκεις ότι τελικά η εταιρεία αξίζει πολλά παραπάνω από την αποτίμηση στο ταμπλό, βλέπεις ότι βγαίνουν πωλητές κάτω από τα 0,24 ευρώ. Να πούμε ότι ίδια αποτίμηση για παράδειγμα έχει η Audio Visual…

AS COMPANY: Μάλλον κάποιοι κατάλαβαν σήμερα, μετά τη γενική συνέλευση το πόσο φθηνή είναι η μετοχή. Στο +6,38% και στα 2 ευρώ με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Φαίνεται πως οι πωλητές έχουν μειωθεί και οι αγοραστές έχουν ανέβει λίγο πάνω από τα 0,70 ευρώ. Έδωσε ευκαιρίες ακόμα και στα 0,67 ευρώ πρόσφατα. Θεωρούμε ότι η αποτίμηση είναι χαμηλή και χρωστάει μία κίνηση. Τα αποτελέσματα όσοι είχαν διαβάσει το εξάμηνο θα είχαν βγάλει συμπέρασμα για το έτος. Άρα κατά την άποψή μας είναι προεξοφλημένα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έβγαλε αντίδραση. Έχει σήμερα παρουσίαση του νέου ελάστρου παρουσία του Πρωθυπουργού. Στο +4,38% και στα 1,1440 ευρώ με όγκο 61 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 429 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης