Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Εντατικοί έλεγχοι για να μην επιστρέψουμε … στον Μάρτιο - Κάθε Τρίτη ενημέρωση από Χαρδαλιά

tags :
Συναγερμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα – Εντατικοί έλεγχοι για να μην επιστρέψουμε … στον Μάρτιο - Κάθε Τρίτη ενημέρωση από Χαρδαλιά
Συναγερμός για τα συνεχή και αυξανόμενα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
(upd3) Στο κόκκινο παραμένει η ανησυχία της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα που καταγράφονται σε ημερήσια βάση ενισχύουν τις εκτιμήσεις που θέλουν την χώρα να επιστρέφει στην περίοδο του περασμένου Μαρτίου.
Τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά.
Από τις αρχές Ιουλίου έως σήμερα έχουν καταγραφεί σχεδόν 500 κρούσματα, εκ των οποίων τα 277 έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου ενώ μέσα σε 12 ημέρες έχει αυξηθεί ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία καθώς και οι διασωληνωμένοι.
Παράλληλα, καθημερινά καταγράφονται κρούσματα – χωρίς να είναι σαφή η προέλευση τους – σε Αττική και Θεσσαλονίκη, γεγονός που δείχνει πως ο ιός υπάρχει και εξαπλώνεται στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.
Απέναντι σε αυτή τη νέα πολύ δύσκολη κατάσταση, την οποία επιδεινώνει και η αύξηση τουριστών από κράτη που είχαν πρόσφατα πληγεί σφοδρά από την επιδημία, όπως η Μ. Βρετανία, η κυβέρνηση προσπαθεί να λάβει μέτρα που θα περιορίσουν τη διασπορά του ιού και που θα αποτρέψει το σενάριο η Ελλάδα να έχει την τύχη των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών, όπου καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.
Πρόκειται για ένα τεράστιο στοίχημα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο τουρισμός φαίνεται πως τώρα αρχίζει να βρίσκει σταδιακά τα βήματα του και ενώ όλοι οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει ένα γενικευμένο και οριζόντιο lockdown.
Προς το παρόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως φάνηκε από την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων με εντατικοποίηση των ελέγχων και τήρηση των υφιστάμενων μέτρων.
Εάν όμως η κατάσταση δεν βελτιωθεί τότε θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως το επόμενο βήμα θα είναι η ενεργοποίηση νέων μέτρων που θα κυμαίνονται από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους μέχρι νέους περιορισμούς.

Κάθε Τρίτη στις 18:00 ενημέρωση από Ν. Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό

Τη θέση ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός όσον αφορά την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανακοίνωσε πως επανέρχεται κάθε Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα η ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς.
«Μέχρι στιγμής και παρά τις αφίξεις, η πορεία δεν επηρεάστηκε σημαντικά από την αύξηση των επαφών.
Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.
Σημαντικός αριθμός κρουσμάτων είναι εισαγόμενα.
Το πρώτο 15μερο του Ιουλίου είχαμε πάνω από 400 κρούσματα αλλά μόνο έναν θάνατο.
Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ.Πέτσας.
Ερωτηθείς για την χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ.Πέτσας είπε πως «είναι ανάγκη, να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα».
«Για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν δεύτερο κύμα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.
Θα οριστεί ένας εκπρόσωπος από κάθε περιφέρεια και μεγάλους και τουριστικούς δήμους, για τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.
Οι έλεγχοι θα ενταθούν, όχι με τιμωρητική διάθεση» υπογράμμισε ο κ.Πέτσας.

Παγώνη (πρόεδρος ΕΙΝΑΠ): Επιστρέφουμε στον Μάρτιο

Την εκτίμηση πως η Ελλάδα επιστρέφει στην περίοδο του περασμένου Μαρτίου όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη υποστήριξε ότι σε διάστημα 12 ημερών διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των διασωληνωμένων.
«Από ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Μάρτιο.
Από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου από τα 41 πήγαμε στα 83 κρούσματα , δηλαδή καταγράφηκε διπλασιασμός κρουσμάτων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μέσα σε 12 μέρες, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς ήταν γύρω στους 7 - 8 και τώρα έχουμε πάει στους 13» υπογράμμισε η κα.Παγώνη, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της μην έχει η χώρα την ίδια τύχη με αυτήν των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών όπου καταγράφεται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.
Η κα.Παγώνη υποστήριξε επίσης ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που καταλήγουν από τον COVID-19.
«Σήμερα το πρωί καταγράφηκε στις Βρυξέλλες ο θάνατος μια κοπέλας 18 χρονών, η οποία δεν είχε προβλήματα υγείας.
Είναι ανησυχητικό, γιατί δείχνει πλέον ότι έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας και αυτό γιατί οι ασθενείς υψηλού κινδύνου είναι στο σπίτι», υπογράμμισε η κα. Παγώνη.
Σχετικά με τη χρήση μάσκας, προέβλεψε ότι σε λίγο καιρό όλοι θα φορούν μάσκες αναγκαστικά σε κλειστούς χώρους, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με αν το Εθνικό Σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει την αύξηση των κρουσμάτων, είπε ότι  υπάρχει αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ, από τα 556 στα 785, ενώ μαζί με αυτά που έχουν δεσμευτεί στις ιδιωτικές κλινικές, ξεπερνούν τα 1.000.
«Χρειάζεται οπωσδήποτε κι άλλη αύξηση των κρεβατιών, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα, οπότε θα έχουμε διασωληνώσεις» είπε η κα.Παγώνη, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο για γενικό lockdown, σημειώνοντας ότι αν γίνει θα είναι μόνο σε τοπικό επίπεδο.
Πάντως, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει μπει ακόμα στο 2ο κύμα και οι αναφορές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανοδική πορεία της καμπύλης, δεν ισχύει για τη δική μας χώρα μας, καθώς ο δείκτης Ro είναι ακόμα χαμηλά, στο 0,30-0,35.
Ωστόσο, δεν απέκλεισε το γεγονός το 2ο κύμα να έρθει νωρίτερα, τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται στα beach bar, η κα. Παγώνη δήλωσε ότι εάν χρειαστεί θα κλείσουν και αυτά.
«Ξεκινήσαμε από τα πανηγύρια που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, 2.000-3.000 άτομα και μετά θα πάμε σε εκδηλώσεις με μικρότερο αριθμό ατόμων», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα.Παγώνη.

Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Απέναντι σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ζήτησε κατά την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ένα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο όσον αφορά την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
«Το πλαίσιο είναι επαρκές.
Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις».
Επεσήμανε δε δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους.
Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.
«Ο σκοπός της συνάντησης είναι πολύ συγκεκριμένος:
Να κάνουμε μια εξέταση του τρόπου λειτουργίας και εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και των συστάσεων που έχουν γίνει ως προς την εφαρμογή των μέτρων σχετικά με τον Covid.
Είμαστε, μαζί, όλοι οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών σωμάτων.
Έχω μια εικόνα από τους ελέγχους οι οποίοι έχουν γίνει και από την Ελληνική Αστυνομία και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και από το Υφυπουργείο Εμπορίου, από το ΣΥΚΕΑΑΠ (Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου).
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος:
Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας - με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών - είναι πλαίσιο επαρκές.
Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής.
Άρα, θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιθανό δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται.
Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε δύο σημεία: Το πρώτο έχει να κάνει με την τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις.
Και το δεύτερο, προφανώς, η αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους.
Εχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα.
Νομίζω, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπάρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο.
Εκεί, βλέπω εγώ, ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα.
Και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας.
Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω αυτή τη στιγμή εκπτώσεις.  
Επομένως, θέλω να ακούσω σύντομα από όλους πως σκέφτεστε να αναδιατάξετε τις δυνάμεις σας ενόψει των επόμενων ημερών και των επόμενων εβδομάδων αναγνωρίζοντας απολύτως ότι, προφανώς, δεν είναι το αποκλειστικό αντικείμενό σας.
Πλην, όμως, αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα να είμαστε σίγουροι ότι στέλνουμε σε όλους ένα μήνυμα: ότι έλεγχοι γίνονται και όπου χρειάζεται επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που ορίζει η Νομοθεσία και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις.
Αυτό είναι ένα ζήτημα -και γι’ αυτό κάλεσα και τον Υπουργό Εσωτερικών- το οποίο αφορά και τους Δήμους.
Δεν μπορεί Περιφέρειες και Δήμοι να είναι έξω από αυτήν την υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τον κεντρικό μηχανισμό.
 Άρα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί και στις Περιφέρειες και στους Δήμους.
Τους χρειαζόμαστε όπως ήταν μέχρι σήμερα.
Συνεργάτες σε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.
Ένταση των ελέγχων θα υπάρξει και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.
Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς (ΕΛΑΣ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Εθνικη Αρχή Διαφάνειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή) που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς Δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Παπαθανάσης (υφ.Ανάπτυξης): Παράταση στην απαγόρευση των πανηγυριών έως τα τέλη Αυγούστου

Παράταση στην απαγόρευση των πανηγυριών έως τα τέλη Αυγούστου προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Παπαθανάσης υποστήριξε ότι έλεγχοι διενεργούνται από όλες τις Αρχές και ότι τα αποτελέσματα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ τόνισε και τη σημασία της ατομικής ευθύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «δεν μπορεί να είναι ένας αστυνομικός πίσω από κάθε πολίτη».
Ερωτηθείς, πάντως, για νέα μέτρα, όπως αυτό που ακούστηκε για τη μείωση του μέγιστου αριθμού καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση, απάντησε πως δεν υπήρξε τέτοιο σενάριο, αλλά και ότι «γενικά, δεν υπήρξε κανένα μέτρο στο τραπέζι, εκτός της εντατικοποίησης των ελέγχων».
«Δεν θα υπάρξει γενικό lockdown, αλλά θα υπάρξουν τοπικά αν χρειαστεί» είπε ο κ.Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι, «δε θέλουμε να βάλουμε φρένο στον τουρισμό».
 
Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα στη χώρα - Εννέα τα «εισαγόμενα»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 27, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.910 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 54,7% άνδρες.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι.
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76,9% άνδρες).
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Image

Image
Από το σύνολο των 3.910 κρουσμάτων, .1051 (26,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2.024 (51,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Image

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς

Image
Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 391.773 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6.067 (1,5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 42814 (10.9%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12Ιουνίου).
Εξ’αυτών τα 88 (0.2%) θετικά στον κορωνοϊό.

Image
Απευθείας πτήσεις από τη Μ. Βρετανία

Μέσα σε αυτό το άκρως ανησυχητικό σκηνικό, άνοιξαν από χθες 15/7 οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές τουριστικών εσόδων για την Ελλάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 3,8 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2019, γεγονός που εντείνει την αγωνία για το πώς θα κινηθεί η τουριστική κίνηση από τη Μ. Βρετανία τη φετινή τουριστική σεζόν.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22/7 θα επιτραπούν οι απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της από τις 30/7 και σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, υπό συγκεκριμένους κανόνες και εφ’ όσον είναι σε θέση οι επισκέπτες να επιδείξουν αρνητικό τεστ.

Αυστηρότερα μέτρα στον Προμαχώνα

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ είναι από χθες Τετάρτη 15/7 και τα αυξημένα μέτρα για όσους θέλουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα από τον Προμαχώνα.
Συγκεκριμένα, όσοι θέλουν να περάσουν τα σύνορα θα πρέπει να:
α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.
β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης