Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Με αργούς ρυθμούς προχωράει η δημόσια πρόταση της Newsphone

tags :
Με αργούς ρυθμούς προχωράει η δημόσια πρόταση της Newsphone
Κάτι παραπάνω από 73% έχουν συγκεντρώσει τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα αλλά υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση της πρότασης 
Με αργούς ρυθμούς προχωράει η δημόσια πρόταση της Newsphone, αλλά πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος (δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις, η άποψη του Δ.Σ. κ.α.).
Χθες (15/7) ο όγκος στη μετοχή αυξήθηκε με αποτέλεσμα τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα να αγοράσουν 236 χιλ. τεμάχια και να αυξήσουν το ποσοστό τους λίγο πάνω από το 73%, ένα ποσοστό που απέχει ακόμα σημαντικά από το όριο του 90%, το οποίο θα κρίνει την επιτυχή ή μη έκβαση της πρότασης.
Σημειώνεται πως στις συνεδριάσεις από 9/7 έως και 14/7 ο ημερήσιος όγκος ήταν αρκετά χαμηλός με τις περισσότερες μέρες να είναι κάτω από τα 10 χιλ. τεμάχια.
Υψηλό όγκο είχε κάνει η μετοχή στις 8/7 και συγκεκριμένα είχαν γίνει 861 χιλ. τεμάχια, αλλά τότε έγιναν πράξεις και σε υψηλότερες τιμές.
Στην τρέχουσα περίοδο της αγοράς, όπου οι επενδυτές εμφανίζονται απρόθυμοι για τοποθετήσεις και η αγορά συσσωρεύει μεταξύ 630-670 μονάδων, οι κάτοχοι μετοχών της Newsphone, περισσότερο θεωρούν τις μετοχές ως «ομόλογο», παρά περιμένουν κάποια αύξηση της πρότασης.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην περίπτωση της Καράτζη, αλλά τότε η στήλη είχε πληροφορίες από μεγάλους μετόχους ότι είχαν συμφωνήσει να πουλήσουν, απλά περίμεναν κάποια ευκαιρία να αγοράσουν. 
Με άλλα λόγια όσοι έχουν μετοχές της Newsphone δε θα δουν την αποτίμηση των μετοχών να υποχωρεί και περιμένουν ίσως μία καλή ευκαιρία για τοποθετήσεις, προκειμένου να πουλήσουν.
Οι μετοχές που κατέχουν είναι εύκολα ρευστοποιήσιμες και σε γνωστή τιμή.
Η δημόσια πρόταση γίνεται σε χαμηλό τίμημα, αλλά πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι το σενάριο για βελτίωση του τιμήματος μάλλον συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης