Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Οριζόντια μέτρα στα σύνορα για τον κορωνοϊό – Κυβερνητικές συσκέψεις χωρίς τους αρμόδιους

Χαρίτσης: Οριζόντια μέτρα στα σύνορα για τον κορωνοϊό – Κυβερνητικές συσκέψεις χωρίς τους αρμόδιους
Εντονότερη ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος, θα είναι καταστροφικό για την οικονομία και τις δουλειές είπε ο κ.Χαρίτσης
Οριζόντια μέτρα σε όλα τα σύνορα της Ελλάδας και τεστ στους τουρίστες πριν έρθουν στην χώρα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.
«Δεν είναι καλά τα πράγματα παγκοσμίως και στη χώρα μας γίνονται ανησυχητικά.
Καλό είναι να γίνονται συσκέψεις, από την άλλη είναι περίεργο ότι γίνονται από τον πρωθυπουργό και δεν είναι παρόντες οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού.
Ειδικά εκείνος του τουρισμού που είναι ο πιο κρίσιμος.
Εμείς συναινέσαμε στο lockdown, όπως και άλλα κόμματα και αυτό συνετέλεσε στο να υπάρχει συμμόρφωση από τους πολίτες.
Το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας απαιτεί σχεδιασμό και σοβαρότητα.
Το ζήτημα του κόσμου είναι η οικονομία.
Αυτό είναι που ακούμε και μιλάμε για έναν κόσμο που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική παραγωγή και δεν έχει καμία ουσιαστική ενίσχυση για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Όσο περνάνε οι μέρες υπάρχει εντονότερη ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος και για την οικονομία και τις δουλειές αυτό θα είναι καταστροφικό» είπε μιλώντας στον Alpha ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Χαρίτσης.
Αναφερόμενος στα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί, ο κ.Χαρίτσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει πως «έπρεπε να ζητηθεί από τη χώρα μας στην Ευρώπη να υπάρχουν τεστ πριν από την έλευση των τουριστών».
«Αυτό δεν έγινε.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η ισορροπία δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αφορά και την οικονομία.
Μια νέα έξαρση τι προβλήματα θα δημιουργούσε στην οικονομία;
Δεν τίθεται δίλημμα είτε θα προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, είτε θα ανοίξουμε.
Αυτό πρέπει να γίνει με προδιαγραφές.
Προτείνουμε ενιαία μέτρα σε όλα τα σύνορα.
Δεν έχει σημασία αν είναι οδικά, αεροπορικά ή θαλάσσια» τόνισε ο κ.Χαρίτσης.
Ερωτηθείς τις τουρκικές προκλήσεις ο κ.Χαρίτσης είπε ότι «βλέπουμε μια Τουρκία και έναν Ερντογάν να κλιμακώνει ολοένα και περισσότερα την επιθετικότητά του».
«Αυτό που έγινε με την Αγιά Σοφιά δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Είχε προηγηθεί κλιμάκωση της έντασης με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, τις παραβιάσεις, το προσφυγικό στον Έβρο, τις απειλές για γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, μέχρι που καταλήξαμε στην προκλητική απόφαση για την Αγιά Σοφιά.
Σε αυτό το διάστημα είχαμε ζητήσει από τη ΝΔ να προχωρήσει η ενεργοποίηση των κυρώσεων της Τουρκίας από την ΕΕ.
Το έκανε με 8 μήνες καθυστέρηση.
Εμείς είπαμε ότι δεν μπορεί να λες διεθνώς ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη, ότι δεν έχει ερείσματα και αυτή να προχωρά σε αυτές τις κινήσεις.
Αυτά τα ζητήματα πρέπει να τίθενται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν αφορά μόνο τη χώρα μας.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ήταν πρωθυπουργός, δύο φορές που συνάντησε τον Ερντογάν, έθεσε το ζήτημα, δεν θυμάμαι να το έκανε ο Μητσοτάκης σε αντίστοιχες συναντήσεις» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης