Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη, με περιορισμένη συμμετοχή επενδυτών

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη, με περιορισμένη συμμετοχή επενδυτών
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με απώλειες. Με μικρότερες απώλειες άνοιξε η δική μας αγορά. Ο τζίρος χαμηλός, όπως άλλωστε εδώ και καιρό. Η Coca Cola υποχωρεί αλλά με ελάχιστο όγκο, ενώ οι τράπεζες ξεκίνησαν κυρίως σταθεροποιητικά. Οι διαθέσεις όμως δείχνουν προς τα κάτω.

Χρειάζεται μία συνέχιση της αντίδρασης προκειμένου να μην πάμε πάλι προς τις 630 μονάδες. Όσο τις πλησιάζουμε αυξάνονται οι πιθανότητες να σπάσουμε τη στήριξη. Αν όμως δε δούμε περισσότερους επενδυτές και κυρίως στην πλευρά των αγοραστών, ίσως να μην το αποφύγουμε.

AUTOHELLAS: Ο κ.Βασιλάκης είχε χθες στη γενική συνέλευση ότι η εταιρεία θα έχει κέρδος το 2020 παρά τη μείωση 10-15% στις πωλήσεις λόγω του lockdown και αυτό λόγω της διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων του ομίλου. Οι μακροπρόθεσμη μίσθωση είναι ανθεκτική.

Παράλληλα η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,23 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 6,9%, αλλά και την αγορά ιδίων μετοχών. Στις 20/7 η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Δεν περιμένουμε χαμηλό p/e για το 2020 με βάση την τρέχουσα αποτίμηση, αλλά θεωρούμε πως θα έπρεπε να δούμε μία ανοδική κίνηση για τη μετοχή. Στο ξεκίνημα δείχνει καλές διαθέσεις και ενισχύεται άνω του 5%.

MLS: Η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση αναφορικά με όσα γράφονται και λέγονται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ομόλογα. Οι πληροφορίες της στήλης μιλάνε για default, ενώ μπορεί η εταιρεία να λέει ότι οι ομολογιούχοι και η γενική συνέλευση αποφασίζει, αλλά και το θέμα να είναι ο σύμβουλος έκδοσης και εκπρόσωπος των ομολογιούχων είναι για εμάς κάτι που δε στέκει.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Πούλησε αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ με κέρδος πάνω από 30 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τη Euroxx πουλήθηκε με EV/EBITDA 12 φορές! Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως προωθεί επενδύσεις στην Ελλάδα 1,7 δισ. ευρώ. Αυτές τις επενδύσεις τις χρειάζεται η χώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

NEWSPHONE: Χθες έκανε καλύτερο όγκο και τα πρόσωπα που λειτουργούν συντονισμένα αύξησαν το ποσοστό τους λίγο πάνω από 73%. Λείπει ακόμα σημαντικό ποσοστό αλλά υπάρχει χρόνος. Σε χαμηλό επίπεδο η δημόσια πρόταση αλλά δε βλέπουμε διαθέσεις κάποιων να πιέσουν για κάτι καλύτερο και δε νομίζουμε πως θα υπάρξει βελτίωση.

Η στάση αναμονής όμως για τους επενδυτές που δεν έχουν κάποια καλύτερη επιλογή αυτό το διάστημα είναι κατά την άποψή μας μία σωστή επιλογή. Η τιμή δεν πρόκειται να πέσει, η πώληση όποτε αποφασιστεί γίνεται άμεσα, επομένως αντί να έχουν μετρητά έχουν τις μετοχές και ουσιαστικά κάνει το ίδιο.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Αν δεν ξέρουν κάτι παραπάνω αυτοί που αγοράζουν στην τρέχουσα αποτίμηση, θα λέγαμε πως αποτιμάται κάτι παραπάνω από δίκαια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεγάλη η επένδυση και παρουσιάστηκε χθες παρουσία του Πρωθυπουργού. Η μετοχή συνεχίζει ανοδικά και κοιτάζει τα 1,20 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Στο ξεκίνημα με όγκο 2.400 τεμάχια άνοιξε στα 0,6920 ευρώ και στο -3,08%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Το προνόμιο άνοιξε με 2.000 τεμάχια στο -10% και υπάρχουν ακόμα προς πώληση 3.600 τεμάχια.

ΕΛΓΕΚΑ: Με 20 τεμάχια στα 0,26 ευρώ και στο -14,75%.

ΚΕΚΡΟΨ: Συνεχίζει διορθωτικά αφού έφτασε τον πρώτο στόχο. Η μετοχή «παίζεται» ωραία στο ταμπλό.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Με 4 τεμάχια στο +9,82% και στα 1,23 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης