Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο κόκκινο» η Ασία - «Βουτιά» 4,5% στη Σαγκάη λόγω των εντάσεων με τις ΗΠΑ

«Στο κόκκινο» η Ασία - «Βουτιά» 4,5% στη Σαγκάη λόγω των εντάσεων με τις ΗΠΑ
Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση 4,5% στις 3.210 μονάδες
Με πτώση έκλεισαν το χρηματιστήρια στην Ασία, εν μέσω της κλιμακούμενης σινοαμερικανικής έντασης για το Χονγκ Κονγκ και τη Huawei.
Οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη των δύο προηγούμενων ημερών, ενώ το κλίμα επιδείνωσε η άνοδος της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, η οποία άσκησε πτωτικές πιέσεις στους τίτλους εξαγωγέων.
Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση 4,5% στις 3.210 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 175,14 μονάδων (−0,76%) στις 22.770,36 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 10,45 μονάδων (−0,66%), στις 1.579,06 μονάδες.
Με απώλειες 1,9% στις 24.994 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.
H σινοαμερικανική ένταση για το Χονγκ Κονγκ και τη Huawei κλιμακώνεται, με εκατέρωθεν απειλές για την επιβολή κυρώσεων.
Η Κίνα κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για «γκανγκστερική λογική», καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Τrump έδωσε εντολή να τερματισθεί το ειδικό καθεστώς που είχε το Χονγκ Κονγκ, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επιβολή από το Πεκίνο του νέου νόμου για την ασφάλεια στο εν λόγω έδαφος.

Κίνα: Στο +3,2% το ΑΕΠ για το β΄τρίμηνο 2020, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις


Ετήσια αύξηση κατά 3,2% κατέγραψε το ΑΕΠ της Κίνας, στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS) στο Πεκίνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Για το πρώτο εξάμηνο του 2020 το κινεζικό ΑΕΠ κατέγραψε ετήσια μείωση κατά 1,6% στα 45, 66 τρισ. γουάν (περίπου 6,53 τρισ. δολάρια), εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων από την έξαρση της πανδημίας COVID-19 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης