Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Στην τύχη τους οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Στην τύχη τους οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης
Απολύτως αποτυχημένη η πολιτική της ΝΔ ότι μέσω της μείωσης των μισθών, θα έρθει η ανάπτυξη είπε η κα.Αχτσιόγλου
Τη θέση ότι οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφήνονται στην τύχη τους από πολιτική επιλογή της κυβέρνησης διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
Σε δηλώσεις της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η κα.Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει μία αναδιάρθρωση στην αγορά, τα στελέχη της μιλάνε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζόμπι, για επιχειρήσεις που δεν είναι βιώσιμες».
«Έχει πάρει την απόφαση να επιβιώσουν συγκεκριμένες μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν και θα έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.
Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφήνονται στην τύχη τους και όποια επιβιώσει επιβίωσε» τόνισε η κα.Αχτσιόγλου.
«Η ΝΔ επαναλαμβάνει τη συνταγή που τη χαρακτηρίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η οποία λέει ότι μειώνοντας τους μισθούς και τους κανόνες προστασίας της εργασίας, που τους αντιλαμβάνεται ως βάρος, θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία.
Αυτή η συνταγή έχει αποδειχθεί απολύτως αποτυχημένη.
Είναι μία προσέγγιση που δημιουργεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα και επιτείνει το οικονομικό πρόβλημα.
Τα μεγέθη που συζητάμε πια για την ύφεση και την ανεργία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό συνέπεια των επιλογών της κυβέρνησης, η οποία δεν στήριξε την πραγματική οικονομία.
Δεεν είναι ζήτημα ανικανότητας.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά, δεν υπάρχει καταναλωτική δυνατότητα των εργαζομένων, παράγεται νέο κύμα ανεργίας και βυθιζόμαστε στην ύφεση» υποστήριξε η κα.Αχτσιόγλου, η οποία επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της οικονομίας και της εργασίας με την αξιοποίηση και ενός μέρους του «μαξιλαριού» ασφαλείας των 37 δισ. ευρώ.
«Αν αυτό είχε συμβεί, τώρα θα είχαμε μία διαφορετική εικόνα στην αγορά, με προστασία των θέσεων εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, με στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να μην βάλουν λουκέτα» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης