Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Σημαντική ενίσχυση για το ευρώ, στο 1,20 δολ. έως το 2021

JP Morgan: Σημαντική ενίσχυση για το ευρώ, στο 1,20 δολ. έως το 2021
Σημαντική ενίσχυση για το ευρώ προβλέπει η JP Morgan
Σημαντική ενίσχυση για το ευρώ, στο 1,15 δολ. έως το τέλος του 2020 και στο 1,20 δολ. έως το 2021, εκτιμά η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.
Η ισχυρή απόκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής, για την άμβλυνση των συνεπειών που επέφερε η πανδημική κρίση, και η προοπτική εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν καλό οιωνό για το μέλλον του κοινού νομίσματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan αναβάθμισε τον στόχο για το ευρώ στο 1,15 δολ. έως το τέλος του 2020, ενώ διαβλέπει περαιτέρω ενίσχυσή του, στο 1,2 δολ. έως το τέλος του 2021.
Η JP Morgan αποδίδει τη δυναμική του ευρώ, σε μεγάλο βαθμό, στην πρόοδο που έχει επιτύχει η ΕΚΤ σε ό,τι αφορά μια πιθανή δημοσιονομική ένωση για τα κράτη μέλη της ΕΕ, υπό το φως της πρότασης για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης που πρόκειται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της ΕΕ στις 17 και στις 18 Ιουλίου.
«Οι διοικούντες την κεντρική τράπεζα ανέκαθεν έπρεπε να εκχωρούν κάποιο ασφάλιστρο κινδύνου στο ευρώ, δεδομένης της πιθανότητας κάποιου κινδύνου διάσπασης κάποια στιγμή στο μέλλον.
Πιστεύουμε ότι πλέον δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε η JP Morgan.
Η ΕΚΤ αύξησε το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για πανδημία κατά 600 δισεκατομμύρια ευρώ (686 δισεκατομμύρια δολάρια) σε 1,35 τρισεκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο.
Εν τω μεταξύ, η ΕΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάκαμψης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο.
H JP Morgan προτείνει επίσης προς την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, η οποία έχει αυξήσει τις θέσεις της (overweight) σε αξίες στις ΗΠΑ εις βάρος της ΕΕ και του ευρώ, να αναδιαρθρώσει τα χαρτοφυλάκιά της, καθώς οι ροές προς τη Γηραιά Ήπειρο να αυξηθούν.
Από την άλλη, οι τιμές στις ΗΠΑ πέφτουν και το δολάριο να θεωρείται σε μεγάλο βαθμό υπερεκτιμημένο, στους περισσότερους δείκτες.
Παραδοσιακά, οι traders τείνουν να προτιμούν νομίσματα από χώρες με υψηλά επιτόκια, καθώς τα εγχώρια περιουσιακά στοιχεία προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.
«Οι κυκλικοί κίνδυνοι φαίνεται να βελτιώνονται, τα επιτόκια των ΗΠΑ είναι στο μηδέν και η Fed δεν συρρικνώνει πλέον τον ισολογισμό της, τον επεκτείνει.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την παγκόσμια ανάπτυξη που αρχίζει να αυξάνεται, τείνουν να διαμορφώνουν ένα περιβάλλον αρνητικό προς το δολάριο» καταλήγει η JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης