Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αδύναμες οι τράπεζες, την αγορά γύρισαν τα καλά βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αδύναμες οι τράπεζες, την αγορά γύρισαν τα καλά βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Μπόρεσε και χωρίς τις τράπεζες ή τουλάχιστον προσπάθησε. Το έχει ξανακάνει και δυστυχώς δείχνει ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται περισσότερο τα καλά μη τραπεζικά χαρτιά του ΧΑ. Αλλά αυτό μάλλον το έχετε καταλάβει ήδη…

Όμως πόσο να πάνε και αυτά; Χρειάζονται βοήθειες. Οι τράπεζες και πάλι αδύναμες. Δε θα δώσουν μία αντίδραση; Εξαιρετικές οι εταιρείες του ομίλου Viohalco, απίστευτη η Τέρνα Ενεργειακή, δυνατός ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ και από την άλλη εκτός των τραπεζών, αδύναμη και η Coca Cola και η Motor Oil.

Οι υπόλοιπες του FTSE 25 θα λέγαμε πως συσσώρευσαν γύρω από το χθεσινό κλείσιμο. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός. Δεν πάμε μακριά με τόσους επενδυτές. Και είμαστε ακόμα στα μέσα Ιουλίου. Αν είναι έτσι ο Αύγουστος, ο… ύπνος μπροστά στην οθόνη είναι μονόδρομος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ελάχιστες είναι αυτές που βγαίνουν, αλλά βλέπουμε πως αυτές οι μικρές ειδήσεις δίνουν ώθηση σε κάποιες μετοχές. Αλλά δυστυχώς είναι λίγες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα σήμερα οι μετοχές των ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και συνολικά ο όμιλος αλλά και η Τέρνα Ενεργειακή.

TERNA ENERGY: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή. Μεγάλο το επενδυτικό πλάνο στην Ελλάδα θα γράψει και υπεραξία από την πώληση αιολικού στις ΗΠΑ, το οποίο πουλήθηκε με υψηλό τίμημα. Μπορεί στη στήλη να μην αρέσει η μόχλευση, αλλά δε μπορούμε παρά να πούμε ότι στο ταμπλό… ζωγραφίζει.

Στο +3,76% και στα 10,48 ευρώ με όγκο 120 χιλ. τεμάχια. Έγραψε υψηλό στα 10,70 ευρώ. Η αποτίμηση πλέον ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ.

ΕΛΒΛΧΑΛΚΟΡ: Συνέχισε ανοδικά και είναι από τον κλάδο αυτή που προτιμάμε περισσότερο. Έχει γίνει μεγάλη επένδυση η οποία σε βάθος χρόνου θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα. Όμως και οι άλλες εισηγμένες του ομίλου είχαν καλή πορεία σήμερα.

Στο +10,14% και στα 1,26 ευρώ, έπιασε τον πρώτο στόχο, αλλά αν συνεχίσει έχει ακόμα 10 cents. Στα 472 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Ανοδικά κατά 6,68% η Viohalco με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας. Για να δούμε αν θα σπάσει αυτή τη φορά τη συσσώρευση. Στο +5,38% και η Cenergy.

AUTOHELLAS: Έχει ξαναγίνει και το σημειώνουμε. Όταν μία εταιρεία ανακοινώνει αγορά ιδίων κάποιοι σπεύδουν να τοποθετηθούν προκειμένου να πουλήσουν υψηλότερα στην ίδια την εταιρεία. Θεωρούμε ωστόσο, δικαιολογημένη την κίνηση μετά τις αναφορές του κ.Βασιλάκη στη γενική συνέλευση. Καλή και η μερισματική απόδοση.

Στα 3,70 ευρώ και στο +10,78% με όγκο 300 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 180 εκατ. ευρώ. Έκλεισε στο υψηλό ημέρας.

INTRALOT: Έβγαλε αντίδραση. Συνεχίζει να κάνει μεγάλους όγκους. Στα 0,0960 ευρώ με άνοδο 17,07% και όγκο 700 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE: Από τον κλάδο της πληροφορικής είναι η πιο φθηνή κατά την άποψή μας και παρά τη σημερινή άνοδο πάλι παίζει με μονοψήφιο p/e. Δείτε και σχετικό θέμα για τον κλάδο της πληροφορικής βάσει έρευνας της ΕΧΑΕ. Στη χρήση 2019 είχε καθαρά κέρδη 1,87 εκατ. ευρώ από 1,42 εκατ. ευρώ.

Στα 4,30 ευρώ και στο +7,50% με όγκο λίγο κάτω από 7 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 16,8 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Παίζεται ωραία στο ταμπλό. Χρειάζεται βέβαια προσοχή για να αποφύγουν κάποια «αδειάσματα» βίαια που είδαμε στο παρελθόν και τέτοιες συμπεριφορές δεν αρέσουν στη στήλη. Βέβαια άλλη η τιμή τότε άλλη τώρα. Στα 2,08 ευρώ και στο +4% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις δημοπρασίες βρέθηκαν σημαντικά χαμηλότερα ροκανίζοντας τα κέρδη του γενικού δείκτη. Η Eurobank πήγε στο -1,77% και η Alpha στο -1,76% που ήταν και χαμηλό ημέρας. Με απώλειες λίγο πάνω από 1% και οι υπόλοιπες συστημικές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης