Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι χάκερ επιχείρησαν να υποκλέψουν έρευνες για εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Ρώσοι χάκερ επιχείρησαν να υποκλέψουν έρευνες για εμβόλια κατά του κορωνοϊού
Χάκερ που συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να αφαιρέσουν πληροφορίες που συνδέονται με τις έρευνες για τον κορωνοϊό
Χάκερ που συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να προσπάθησαν να υποκλέψουν πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον Καναδά.
Μάλιστα, το Ηνωμένο Βασίλειο κατονόμασε την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την πειρατεία ως APT29, λέγοντας ότι είναι «σχεδόν σίγουρα» μέρος της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Η ομάδα εμφανίζεται επίσης με το όνομα Cozy Bear ή The Dukes.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Κυβερνοχώρου του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) δήλωσε ότι οι τομείς εμβολίων και θεραπευτικών δραστηριοτήτων σε πολλές χώρες έχουν γίνει στόχος, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τα ονόματα και τον αριθμό των ιδρυμάτων που επηρεάζονται, για λόγους ασφαλείας.
Στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ο Οργανισμός Ασφάλειας Υποδομής Κυβερνοασφάλειας, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας, το Ίδρυμα Ασφάλειας Επικοινωνιών του Καναδά και το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγόρησαν από κοινού τη Ρωσία για την εκστρατεία πειρατείας.
«Καταδικάζουμε αυτές τις απεχθές επιθέσεις εναντίον εκείνων που κάνουν ζωτική δουλειά για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού» δήλωσε ο Paul Chichester, διευθυντής επιχειρήσεων του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου ή του NCSC.
Το Κρεμλίνο δεν προέβη σε καμία δήλωση για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης