Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά νέα για το εμβόλιο της Moderna, ίσως ακατάλληλο για τους ανθρώπους - Το 50% εμφάνισε παρενέργειες

Αρνητικά νέα για το εμβόλιο της Moderna, ίσως ακατάλληλο για τους ανθρώπους - Το 50% εμφάνισε παρενέργειες
Tα αντισώματα που δημιουργήθηκαν μπορεί να μην προσφέρουν προστασία για περισσότερο από 2-3 μήνες
Παρά τις θετικές προσδοκίες που γέννησε το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna, εις αναμονή της τελική φάσης, στην οποία θα μπει στις 27 Ιουλίου, φαίνεται πως μπορεί να μην είναι ασφαλές για τους ανθρώπους.
Όπως διατυπώνεται σχετικώς, περίπου 50% των ασθενών που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη εμφάνισαν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Παράλληλα, τα αντισώματα που δημιουργήθηκαν μπορεί να μην προσφέρουν προστασία για περισσότερο από 2-3 μήνες.
Ειδικότερα, μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο King's College London δείχνει ότι τα αντισώματα των ασθενών που ανακτήθηκαν μειώθηκαν σημαντικά εντός τριών μηνών από τη μόλυνση, εγείροντας το κρίσιμο ερώτημα εάν ένα εμβόλιο θα μπορούσε να προσφέρει διαρκή προστασία.
Tην ίδια στιγμή, οι ασθενείς υπέφεραν από ισχυρές παρενέργειες.
Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ Herb Sewell ότι τα αντισώματα κατά του ιού εξαφανίστηκαν ταχύτερα από τα αντισώματα για τον MERS και άλλους κορωνοϊούς.
Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ στην Ανοσολογία Herb Sewell, ο οποίος συμβουλεύτηκε τη μελέτη, δήλωσε ότι φαίνεται να δείχνει ότι τα αντισώματα κατά του ιού εξαφανίστηκαν ταχύτερα από τα αντισώματα για MERS και άλλους κοροναϊούς. Ιοί όπως το SARS προκάλεσαν ανοσοαπόκριση που διήρκεσε τουλάχιστον δύο χρόνια.
Επομένως, το εμβόλιο COVID-19 μπορεί να χρειαστεί να χορηγείται κάθε χρόνο για να προσφέρει ένα αξιόπιστο επίπεδο προστασίας.
Πάντως, η Moderna θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για εμβόλιο κατά της Covid-19 στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με ανάρτηση στο ClinicalTrials.gov.
Όπως μεταδίδει το Reuters, στη δοκιμή θα λάβουν μέρος 30.000 εθελοντές.
Η εταιρεία συνεργάζεται με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Lonza για την επιτάχυνση της παραγωγής του υποψήφιου εμβολίου.
Το υποψήφιο εμβόλιο χρησιμοποιεί συνθετικό αγγελιοφόρο RNA για εμβολιασμό κατά του ιού. Τέτοιες θεραπείες βοηθούν τον οργανισμό να ανοσοποιηθεί έναντι ενός ιού και μπορεί δυνητικά να αναπτυχθεί και να παρασκευαστεί πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά εμβόλια.
Η εταιρία βιοτεχνολογίας με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου ότι πρωταρχικός στόχος της δοκιμής θα είναι η πρόληψη συμπτωμάτων της Covid-19, της νόσου που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό.
Δευτερεύων βασικός στόχος θα είναι η πρόληψη της σοβαρής νόσησης, όπως ορίζεται η μη ανάγκη νοσηλείας.
Η κλινική δοκιμή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ παγκοσμίως.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης