Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Εάν ο S&P 500 ήταν τεχνολογία, Amazon, Google θα ήταν τώρα στις 4.173 μονάδες και αν ήταν οτιδήποτε άλλο στις 2924 μον.

BofA: Εάν ο S&P 500 ήταν τεχνολογία, Amazon, Google θα ήταν τώρα στις 4.173 μονάδες και αν ήταν οτιδήποτε άλλο στις 2924 μον.
Μεταξύ 27 Αυγούστου με 29 Σεπτεμβρίου 2020 η Bank of America βλέπει μεταβλητότητα στην Wall Street και διεθνώς
Εάν ο S&P 500 ο δείκτης βαρόμετρο στην Wall Street ήταν τεχνολογία, Amazon, Google θα ήταν τώρα στις 4.173 μονάδες και αν ήταν οτιδήποτε άλλο στις 2924 μον. αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch.
Η BofA στην έκθεση Flow Show ότι η αποσύνδεση μεταξύ οικονομίας και αγορών δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη - δηλαδή, οι αγορές δεν ήταν ποτέ πιο αποσυνδεδεμένες για τους ακόλουθους τρεις λόγους:

1)Οι αγορές είναι λογικά «παράλογες»: τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα έχουν εθνικοποιηθεί από τις κεντρικές τράπεζες, οπότε γιατί θα περίμενε κανείς τις αγορές να συνδεθούν με τη μακροοικονομία, όταν όλοι οι κανόνες έχουν παραβιαστεί;

2)Οι αγορές συνεχίζουν ανοδικά σε υψηλότερες τιμές περιουσιακών στοιχείων δεν είναι τυχαίο ότι οι αποτιμήσεις στην Wall Street έχουν μέγεθος 5,6 φορές υψηλότερα του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

3)Ανάκτηση σχήματος V στο Wall Street που οδηγεί στην ανάκτηση σχήματος V και στην οικονομία;
Η βενζίνη είναι ένα καλό σήμα κινητικότητας στις ΗΠΑ, έως και 9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τα χαμηλά της άνοιξης.
Ωστόσο ο κορωνοιός επηρεάζει και πάλι αρνητικά την οικονομία.

Οι αγορές λογικά τιμολογούν το Max Liquidity, το Minimal Growth, όπως έχουν κάνει τα τελευταία 10 χρόνια.
Εάν ο δείκτης S&P 500 που βρισκόταν στις 3230 μονάδες την 1η Ιανουαρίου ήταν απλώς "τεχνολογία, υγειονομική περίθαλψη, Amazon, Google" θα ήταν τώρα 4173 μονάδες και αν ο δείκτης S&P ήταν "οτιδήποτε άλλο" θα ήταν 2924 μονάδες.
Δεν υπάρχει μυστικό οι μετοχές των τεχνολογικών εταιριών, έναντι των αμερικανικών τραπεζών κατά τους τελευταίους 6 μήνες έχουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά και αποτίμηση από το 1999 στην περίοδο της τεχνολογικής φούσκας και την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Έτσι, όλοι γνωρίζουν καλά ότι η "αγορά" δεν υπάρχει πλέον με συμβατική έννοια αλλά είναι απλώς ένα εργαλείο πολιτικής (για να αποφευχθεί, για παράδειγμα, μια μαζική εξέγερση εάν οι αξίες των συνταξιοδοτικών ταμείων βυθιστούν και περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί συνειδητοποιήσουν ότι τα κεφάλαια για την συνταξιοδότησής τους έχουν εξανεμιστεί) των φορολογικών και νομισματικών αρχών, αυτό σημαίνει ότι οι μετοχές δεν θα πέσουν ποτέ ξανά;
Η απάντηση εξαρτάται από τον χρονικό ορίζοντα.
Αν κάποιος επικεντρωθεί στους επόμενους 2-3 μήνες, τότε η BofA υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να είναι θετική για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, στοχεύοντας στο 2% στο 30ετές αμερικανικό ομόλογο και ο δείκτης S&P 500 πάνω από 3.250 μονάδες με ασταθή συμπεριφορά μέσα στο καλοκαίρι.
Ωστόσο, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 3ου τριμήνου, η BofA προειδοποιεί ότι τον Σεπτέμβριο οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί και προειδοποιεί ότι «η χρονική περίοδος από τις 27 Αυγούστου (η συνάντηση στο Jackson Hole έχει ακυρωθεί ως φυσική παρουσία, αλλά θα συνεχίσει να πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη) έως τις 29 Σεπτεμβρίου (1η debate για την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020) η περίοδος αυτή είναι γεμάτη με "ευκαιρίες αστάθειας".
Τι να περιμένουμε ως το τέλος του καλοκαιριού:

-Απόφαση της Fed για τον έλεγχο καμπύλης απόδοσης στα ομόλογα.
-Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αυξάνεται με τις εκλογές του Χονγκ Κονγκ, τη συνάντηση της G7, τις εκλογές των ΗΠΑ.
-Οι εκλογές στις ΗΠΑ αποτιμώνται ακριβώς όπως η κοινωνία προετοιμάζεται για σύγκρουση μεταξύ του κορωνοιού και της καραντίνας και της δυναμικής επιστροφή στην εργασία, επιστροφή στο σχολείο.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/financial%20assets%205.5x%20gdp_7.jpg?itok=FwnIjXjx
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/key%20vol%20events%207.16.jpg?itok=ONEQGh9a
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης