Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch για τράπεζες ΗΠΑ: Τα αποτελέσματα β’ τριμήνου 2020 δικαιολογούν το αρνητικό outlook

Fitch για τράπεζες ΗΠΑ: Τα αποτελέσματα β’ τριμήνου 2020 δικαιολογούν το αρνητικό outlook
Έκθεση της Fitch για τις αμερικανικές τράπεζες
Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου 2020 δικαιολογούν τις αρνητικές προοπτικές (outlook) για τον τραπεζικό κλάδο των ΗΠΑ (και το αρνητικό outlook για επιμέρους τράπεζες), αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Όπως υπογραμμίζει ο οίκος αξιολόγησης, οι αρνητικές προοπτικές πιθανότατα θα παραμείνουν για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.
«Ορισμένες τράπεζες παρουσίασαν μία δυσοίωνη οικονομική προοπτική για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Συνεχίζουμε να περιμένουμε ένα απαιτητικό περιβάλλον λειτουργίας εν μέσω συνεχώς χαμηλών επιτοκίων και περαιτέρω επιδείνωσης της πιστωτικής ποιότητας, καθώς η πανδημία επηρεάζει το συναίσθημα των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.
Η Fitch παρατηρεί ότι ακόμη και όταν τμήματα της οικονομίας άνοιξαν κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου 20, οι καταναλωτικές και εμπορικές δαπάνες μειώθηκαν πολύ, επηρεάζοντας τα έσοδα.
Οι προσδοκίες για την οικονομία και το επίπεδο ανεργίας επιδεινώθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2ου τρίμηνο.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τράπεζες συνέχισαν να δημιουργούν ουσιαστικά αποθεματικά, αναμένοντας αύξηση των πιστωτικών ζημιών κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2020 και το 2021. (…)
Οι τράπεζες των ΗΠΑ που έχουν σημαντικές πράξεις στις κεφαλαιαγορές επωφελήθηκαν για άλλη μια φορά το δεύτερο τρίμηνο από την έκδοση χρέους.
Τα έσοδα σταθερού εισοδήματος και διαπραγμάτευσης μετοχών αυξήθηκαν κατά 68% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος συνολικά για τις πέντε αμερικανικές τράπεζες.
Τα έσοδα από επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 49%», αναφέρει ο οίκος στην έκθεση.

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης