Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Στη δημοσιότητα η λίστα των μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων

Κύπρος: Στη δημοσιότητα η λίστα των μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων
Δημοσιοποιείται άμεσα η «λίστα Γιωρκάτζη»
Την άμεση δημοσιοποίηση της «λίστας Γιωρκάτζη» για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (ΠΕΠ) ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Παρασκευή 17 Ιουλίου, δημοσιοποιείται άμεσα η «λίστα Γιωρκάτζη» αυτούσια ως έχει, ενώ η επικαιροποιημένη λίστα αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα την 31η Ιουλίου.
Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού σώματος η γραμματέας, Αννίτα Δημητρίου, πριν από τη δημοσιοποίηση της λίστας, πρέπει να γίνει διόρθωση ή επικαιροποίηση της λίστας αυτής και κατ' ακολουθία θα παραδοθεί στον νυν διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και υπ' ευθύνη του θα διακριβωθεί κατά πόσον πράγματι τα περιληφθέντα ΠΕΠ εμπίπτουν στον ορισμό του πολιτικά εκτεθειμένου προσώπου, όπως και επίσης κατά πόσον τα αντίστοιχα δάνεια ορθά και σύμφωνα με τις σχετικές εποπτικές οδηγίες έχουν χαρακτηριστεί ως μη εξυπηρετούμενα.
Οι 31 παρόντες βουλευτές ψήφισαν υπέρ. Εξαιρέθηκαν και αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, καθώς και όλοι οι βουλευτές των οποίων τα ονόματα περιέχονται στον εν λόγω κατάλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης