Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης για Ταμείο Ανάκαμψης: Οι φειδωλοί έχουν ράψει με σκληρή κλωστή το πορτοφόλι τους

Βαρβιτσιώτης για Ταμείο Ανάκαμψης: Οι φειδωλοί έχουν ράψει με σκληρή κλωστή το πορτοφόλι τους
«Οι φειδωλοί έχουν ράψει με σκληρή κλωστή το πορτοφόλι τους και αρνούνται να κάνουν οποιεσδήποτε παραχωρήσεις»,  δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών,  Μ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τις διαφωνίες που σημειώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας  στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι χθες έγινε μια μεγάλη συζήτηση για τον τρόπο που θα εγκρίνονται και θα εκταμιεύονται τα προγράμματα, αν δηλαδή σε αυτό θα χρειάζεται ομοφωνία από τα κράτη μέλη ή αυτό θα αφορά την Κομισιόν, σχολιάζοντας την αρνητική αντίδραση ορισμένων κρατών-μελών στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψηε,
Εκτίμησε ότι η κάθετη στάση της Ολλανδίας υπέρ της ομοφωνίας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα πολιτικό εργαλείο από κάποιες χώρες σε κάποιες άλλες.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, «είναι ένας μηχανισμός που αντιβαίνει στην λογική».
Περαιτέρω, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι το θέμα της Τουρκίας έχει συζητηθεί, ξανασυζητηθεί και θα ξανασυζητηθεί σε επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο, σύνοδος θα γίνει και μάλιστα, κατά τον ίδιο, είναι δεδομένο ότι κοντά στα τέλη Αυγούστου θα γίνει μια σύνοδος σε επίπεδο συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων αποκλειστικά για την Τουρκία.
Πρόσθεσε πως αναμένεται να δούμε στη συνεχεία σε ποιο βαθμό το ζήτημα θα συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο των ηγετών.
Για το θέμα της Αγίας Σοφίας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως η Ευρώπη δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται τους συμβολισμούς τους οποίους έστειλε ο Erdogan  από μουσείο σε τζαμί και εκτίμησε ότι η στάση αυτή οφείλεται ενδεχομένως στο γεγονός πως αρκετοί ευρωπαϊκοί ηγέτες είχαν προεξοφλήσει ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα προβεί σε μια πιο έντονη ισλαμική στροφή.
«Αυτό που μας απασχολεί είναι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει προγραμματισμός για την πραγματοποίηση πενταμερούς  σύσκεψης για το ζήτημα , όπως είχαν αναφέρει ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής και «εάν προκύψει θα προκύψει».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης