Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία - Φινλανδία: Έρευνα αποδεικνύει πως το άνοιγμα των σχολείων δεν αυξάνει κρούσματα

Σουηδία - Φινλανδία: Έρευνα αποδεικνύει πως το άνοιγμα των σχολείων δεν αυξάνει κρούσματα
Σκανδιναβική μελέτη διαπιστώνει πως το άνοιγμα των σχολείων δεν συμβάλλει στην επέκταση της πανδημίας
Mελέτη που έρχεται από τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα από τη Σουηδία και τη Φινλανδία διαπιστώνει πως το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων δεν συμβάλλει στην επέκταση της πανδημίας και δεν επηρεάζει τα ποσοστά μετάδοσης.
Δεν υπήρχε αξιοσημείωτη διαφορά στον αριθμό των κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών στη Σουηδία, όπου τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά, σε σύγκριση με τη γειτονική Φινλανδία, όπου τα σχολεία έκλεισαν, σύμφωνα με τα ευρήματα.
Η μελέτη συγκρίνει δύο χώρες που μοιράζονται παρόμοια κοινωνικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της καθολικής πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά υιοθέτησαν διαφορετικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση του Covid-19.
Η Σουηδία απέφυγε το lockdown, ενώ η Φινλανδία επέβαλε δρακόντεια περιοριστικά μέτρα.
Eιδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει διαφορά στη συνολική επίπτωση των εργαστηριακών επιβεβαιωμένων περιπτώσεων Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 1 έως 19 ετών στις δύο χώρες.
Η ιχνηλάτηση στα δημοτικά σχολεία της Φινλανδίας δεν βρήκαν σχεδόν καθόλου στοιχεία ότι παιδιά μολύνουν άλλους, σύμφωνα με το έγγραφο εργασίας της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας και του Φινλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας.
Επιπλέον, δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για τους δασκάλους,, σε σύγκριση με τα επίπεδα κινδύνου σε άλλα επαγγέλματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης