Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Eπιβεβαίωσε τη βαθμολογία ΒΒΒ+ για Βουλγαρία, σταθερό το outlook

Scope: Eπιβεβαίωσε τη βαθμολογία ΒΒΒ+ για Βουλγαρία, σταθερό το outlook

Σε «ΒΒΒ+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας o γερμανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope Ratings
Σε «ΒΒΒ+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας o γερμανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope Ratings, σε μη προγραμματισμένη αξιολόγηση, χωρίς παράλληλα να μεταβάλει τις σταθερές προοπτικές (outlook) επαναξιολόγησης.
Η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα παρέμεινε σε «S-2».
Όπως αναφέρει ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης, η αξιολόγηση της Βουλγαρίας αντικατοπτρίζει την ισχύ των δημόσιων οικονομικών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιπέδων χρέους και της ευνοϊκής δομής του, παρά την αύξηση του ελλείμματος το 2020 λόγω της παγκόσμιας κρίσης Covid-19.
Επιπλέον, η Scope χαιρετίζει την ανακοίνωση της 10ης Ιουλίου σχετικά με την επιτυχή είσοδο της Βουλγαρίας στον μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών II και στην τραπεζική ένωση, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο τουλάχιστον δύο ετών πριν από την είσοδο στη ζώνη του ευρώ.
Ωστόσο, η οικονομία της Βουλγαρίας παραμένει ευάλωτη σε εξωτερικούς κραδασμούς ως μια μικρή οικονομία.
Το Outlook αντικατοπτρίζει την εκτίμηση της Scope ότι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η Βουλγαρία κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2020 θα παραμείνουν διαχειρίσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης