Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής: Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη, Conte, Costa, Sanchez με τους 4 του Βορρά

Σύνοδος Κορυφής: Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη, Conte, Costa, Sanchez με τους 4 του Βορρά
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με το μπλοκ των 4 του Βορρά
Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των ομολόγων του της Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας με τους ηγέτες των «φειδωλών», δηλαδή της Ολλανδίας, Δανίας, Αυστρίας, Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας.
Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο της Γερμανίας Merkel, τον Γάλλο Πρόεδρο Μacron, τον Ιταλό και τον Ισπανό πρωθυπουργό Conte και Sanchez αντίστοιχα, στο Περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αntonio Costa.

Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι»

«Διαπραγματευόμαστε εδώ και τρεις ημέρες, προφανώς δεν έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο για να φτάσουμε σε συμφωνία και ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα μπορούμε να άρουμε το αδιέξοδο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή κατέστησε σαφές ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όμως αυτοί οι συμβιβασμοί δεν πρέπει να είναι τέτοιοι που να αλλοιώσουν το επίπεδο της φιλοδοξίας μας σε σχέση με μια θαρραλέα ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού και τον οικονομικό αντίκτυπο που κόστισε».
«Αντιμετωπίζουμε μια οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διχασμένοι ή αδύναμοι», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης