Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte: Ένας συμβιβασμός είναι πιθανός (20/7) στη Σύνοδο Κορυφής αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα να συζητήσουμε

Rutte: Ένας συμβιβασμός είναι πιθανός (20/7) στη Σύνοδο Κορυφής αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα να συζητήσουμε
O πήχης της οικονομικής βοήθειας πιθανότατα θα χαμηλώσει ακόμη πιο κάτω και από τα 400 δισεκ ευρώ τα οποία φέρεται να ήταν η κόκκινη γραμμή Γαλλίας - Γερμανίας
Κι ενώ το αδιέξοδο έχει επικρατήσει στις τρείς ημέρες της Συνόδου Κορυφής για το μέλλον του Ταμείου Ανάπτυξης, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, που ηγείται της ομάδας των 4 χωρών του Βορρά που αντιτίθεται στο οικονομικό πακέτο των 750 δισεκ. ευρώ για την ενίσχυση της των χωρών της ΕΕ, βγαίνοντας από το δείπνο των ηγετών δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ ότι «ένας συμβιβασμός είναι πιθανός αύριο (20/7)».
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι προσπάθειες τόσο της Γερμανίδας καγκελαρίου Merkel όσο και του Γάλλου προέδρου Macron προς αυτή την κατεύθυνση, δεν είχαν θετικά αποτελέσματα με τον Rutte και τους ηγέτες της Αυστρίας, Σουηδίας και Φινλανδίας να επιμένουν σε πιο σκληρή λιτότητα.
Το Bloomberg  αναφέρει, ότι ο πήχης της οικονομικής βοήθειας πιθανότατα θα χαμηλώσει ακόμη πιο κάτω και από τα 400 δισεκ ευρώ τα οποία φέρεται να ήταν η κόκκινη γραμμή Γαλλίας - Γερμανίας.
Τόσο η Merkel όσο και ο Macron έχουν αποχωρήσει από το δείπνο των ηγετών και βρίσκονται ήδη στα ξενοδοχεία τους καθώς αύριο αναμένεται μια ακόμη δύσκολη διαπραγμάτευση.  
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης