Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ - Ο DAX στο +0,3%, οριακές μεταβολές στα futures της Wall

Νευρικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ - Ο DAX στο +0,3%, οριακές μεταβολές στα futures της Wall
Μεικτά πρόσημα στην Ασία, στο +3% ο Shanghai Composite
(upd) Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,  εν αναμονή των αποφάσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς στις 17:00 θα συνεχιστεί η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για 4η ημέρα.
Οι ηγέτες της ΕΕ καταγράφουν πρόοδο εν μέσω των μαραθώνιων διαβουλεύσεων επί του σχεδίου για την ανάκαμψη των οικονομιών από την πανδημία της COVID-19.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX ενισχύεται στις 26,7 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ σημειώνει άνοδο 0,3% στις 12.955 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,2% στις 6.277 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,3% στις 5.082 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 20.468 μονάδες με κέρδη 0,2%.
Ο ΙΒΕΧ 35 διαπραγματεύεται στις 7.447 μονάδες με οριακή πτώση 0,1%.
Υποτονικό ήταν το κλίμα στις ασιατικές μετοχές καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν σε πολλές χώρες.
Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής υποχώρησαν κατά 2,2% ενώ οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των τραπεζών σημείωσαν πτώση άνω του 1%.
Στο μέτωπο της πανδημίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει καθημερινά αυξήσεις ρεκόρ στις νέες μολύνσεις, ενώ το ενδιαφέρον είναι στραμμένο σήμερα Δευτέρα 20/7 στις ανακοινώσεις από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Συγκεκριμένα, σήμερα 20/7 αναμένεται να δημοσιευθούν τα ευρήματα της Φάσης 3 των κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε ανθρώπους και το βασικό και μόνο ερώτημα είναι αν το εμβόλιο αυτό θα είναι το κατάλληλο για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό και να βάλει ένα τέλος στον εφιάλτη που βιώνει εδώ και τουλάχιστον 7 μήνες η ανθρωπότητα.
Και ενώ ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την επιστημονική πρόοδο, η επιδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να μολύνει και να θερίζει ανθρώπινες ζωές.
Τα προηγούμενα 24ωρα – την Παρασκευή 17/7 και το Σάββατο 18/7 – ο ΠΟΥ ανακοίνωσε αυξήσεις ρεκόρ στα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τα περισσότερα να καταγράφονται σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία και Νότια Αφρική ενώ έκανε γνωστό πως τον Ιούλιο καταγράφονται κατά μέσο όρο 4.800 θάνατοι ημερησίως από 4.600 θανάτους που καταγράφονταν κατά μέσο όρο τον Ιούνιο.
Στις ΗΠΑ, όπου η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει εκτός ελέγχου, ο πρόεδρος Trump υποστηρίζει ότι πολύ σύντομα η επιδημία θα τεθεί υπό έλεγχο, στο Χονγκ Κονγκ οι αρχές υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη της επιδημίας είναι κρίσιμη και ανεξέλεγκτη, στην Αυστραλία υπάρχει ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων ενώ στην Ινδία ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή 19/7 περισσότερες από 40.000 νέες μολύνσεις, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από το ξέσπασμα της επιδημίας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 606.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 14,5 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε περίπου 8,2 εκατομμύρια.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία, στο +3% ο Shanghai Composite

Με άνοδο 3% έκλεισε ο δείκτης Shanghai Composite, με την κεντρική τράπεζα της Κίνας να διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο δανεισμού για τρίτο διαδοχικό μήνα.
Με οριακή άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, έπειτα από δύο ημέρες απωλειών την περασμένη εβδομάδα, καθώς αρκετοί επενδυτές φάνηκαν να αποδύονται σε κυνήγι ευκαιριών, τίτλων που έκριναν πως προσφέρονταν σε προνομιακές τιμές, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές.
Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,09% στις 22.717,48 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 0,20%, στις 1.577,03 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης