Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά έκλεισε η Wall, λόγω προσδοκιών για εμβόλιο και νέα τόνωση στις ΗΠΑ - Στο +0,85% ο S&P 500, άνοδος +2,5% και νέο ρεκόρ στον Nasdaq

Ανοδικά έκλεισε η Wall, λόγω προσδοκιών για εμβόλιο και νέα τόνωση στις ΗΠΑ - Στο +0,85% ο S&P 500, άνοδος +2,5% και νέο ρεκόρ στον Nasdaq
«Στο πράσινο» έκλεισε η Wall 
(upd8) Με κέρδη και ρεκόρ o Nasdaq έκλεισαν σήμερα 20/7/2020 οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, απόρροια των θετικών νέων από το μέτωπο της αναζήτησης εμβολίων κατά του κορωνοϊού, της ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης για νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης.
Η είδηση έγινε γνωστή διά στόματος του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Steve Mnuchin, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι κατέθεσαν τη σχετική πρόταση για διάλογο στους Δημοκρατικούς.
«Πιστεύουμε ότι αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο», είπε χαρακτηριστικά.
O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με ελάχιστα κέρδη 0,03% στις 26.680,87 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,85% στις 3.252,11 μονάδες.
«Άλμα» 2,5% και νέο ρεκόρ κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με ώθηση από εταιρικά αποτελέσματα αλλά και από άνοδο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον φαρμακευτικό κλάδο και αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα δραστήριες.
Επίσης, η Amazon έλαβε ώθηση από τη Goldman Sachs, η οποία αύξησε τον στόχο τιμών σε 3.800 δολάρια ανά μετοχή από 3.000 δολάρια ανά μετοχή
Η Credit Suisse αύξησε την τιμή στόχο στη μητρική εταιρεία Google σε 1.850 δολάρια ανά μετοχή από 1.600 δολάρια ανά μετοχή.

Image

O δείκτης μεταβλητότητας VIX -γνωστός και ως «δείκτης φόβου»- καταγράφει πτώση -4,4% στις 24,5 μονάδες.

Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι για Dow, S&P και Nasdaq:
Image
Image
Image


Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,  εν αναμονή των αποφάσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς στις 17:00 θα συνεχιστεί η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για 4η ημέρα.
Οι ηγέτες της ΕΕ καταγράφουν πρόοδο εν μέσω των μαραθώνιων διαβουλεύσεων επί του σχεδίου για την ανάκαμψη των οικονομιών από την πανδημία της COVID-19.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ έκλεισε με άνοδο +1% στις 13.046 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση -0,5% στις 6.261 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο +0,5% στις 5.093 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 20.621 μονάδες με κέρδη +1%.
Ο ΙΒΕΧ 35 έκλεισε στις 7.478 μονάδες με οριακή άνοδο +5%.
Υποτονικό ήταν το κλίμα στις ασιατικές μετοχές καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν σε πολλές χώρες.
Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής υποχώρησαν κατά 2,2% ενώ οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των τραπεζών σημείωσαν πτώση άνω του 1%.

Εξελίξεις με εμβόλιο και φάρμακο κατά του κορωνοιού

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει καθημερινά αυξήσεις ρεκόρ στις νέες μολύνσεις, ωστόσο τα νέα από τη μάχη για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid - 19 είναι θετικά.
Η μετοχή της Astrazeneca έκλεισε στο +1,5% σήμερα 20/7, καθώς τα αποτελέσματα του εμβολίου είχαν προεξοφληθεί, με τη μετοχή να έχει κερδίσει 21% από τις αρχές του έτους.
Και ενώ ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την επιστημονική πρόοδο, η επιδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να μολύνει και να θερίζει ανθρώπινες ζωές.
Τα προηγούμενα 24ωρα – την Παρασκευή 17/7 και το Σάββατο 18/7 – ο ΠΟΥ ανακοίνωσε αυξήσεις ρεκόρ στα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τα περισσότερα να καταγράφονται σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία και Νότια Αφρική ενώ έκανε γνωστό πως τον Ιούλιο καταγράφονται κατά μέσο όρο 4.800 θάνατοι ημερησίως από 4.600 θανάτους που καταγράφονταν κατά μέσο όρο τον Ιούνιο.
Στις ΗΠΑ, όπου η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει εκτός ελέγχου, ο πρόεδρος Trump υποστηρίζει ότι πολύ σύντομα η επιδημία θα τεθεί υπό έλεγχο, στο Χονγκ Κονγκ οι αρχές υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη της επιδημίας είναι κρίσιμη και ανεξέλεγκτη, στην Αυστραλία υπάρχει ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων ενώ στην Ινδία ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή 19/7 περισσότερες από 40.000 νέες μολύνσεις, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από το ξέσπασμα της επιδημίας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 606.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 14,5 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε περίπου 8,2 εκατομμύρια.

Oxford University: Σημαντική ανακάλυψη για το εμβόλιο του κορωνοϊού - Πολλά υποσχόμενα τα πρώτα αποτελέσματα

Ως μια σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, χαρακτήρισαν οι ερευνητές του Oxford University τα τελευταία αποτελέσματα από τις πρόσφατες δοκιμές.
Το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού που αναπτύσσεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca έδειξε "πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα αφού η ομάδα ανακάλυψε ότι θα μπορούσε να παρέχει «διπλή προστασία» έναντι του ιού".
Το εμβόλιο βασίζεται σε μια εξασθενημένη εκδοχή του ιού που προξενεί το κοινό κρυολόγημα στους χιμπατζήδες, συστατικό που συχνά χρησιμοποιείται στην παρασκευή εμβολίων.
Περιέχει ωστόσο, και γενετικό υλικό από την πρωτεΐνη που καλύπτει υπό τη μορφή ακίδων την εξωτερική επιφάνεια του ιού SARS-CoV-2, πρωτεΐνη την οποία ο ιός χρησιμοποιεί για να εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα.
Δείγματα αίματος που ελήφθησαν από εθελοντές σε δοκιμές της πρώτης φάσης έδειξαν ότι το εμβόλιο διέγειρε τον οργανισμό για να παράγει αντισώματα και Τ-cells.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα τόσο των προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων όσο και των ανοσοποιητικών Τ-cells που στοχεύουν στον ιό, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν σήμερα, 20 Ιουλίου 2020, στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.
«Βλέπουμε πολύ καλές ανοσολογικές αντιδράσεις, όχι μόνο για την ανάπτυξη αντισωμάτων αλλά και για τα Τ-κύτταρα», δήλωσε ο Adrian Hill, επικεφαλής του Ινστιτούτου Jenner της Οξφόρδης, σε συνέντευξή του.
Επί της ουσίας, το εμβόλιο τονώνει και τους δύο βραχίονες του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τα αποτελέσματα θα εξεταστούν προσεκτικά καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να τερματίσουν μια πανδημία που σκότωσε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους και πυροδότησε την ισχυρότερη οικονομική ύφεση μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Η Moderna, επίσης, κυκλοφόρησε τα δικά της αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα από μια δοκιμή πρώιμου σταδίου που έδειξε ότι το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό.
Σημειώνεται ότι την ανάπτυξη του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και ενός δεύτερου στο Λονδίνο, από το Imperial College, έχει συνδράμει οικονομικά και η βρετανική κυβέρνηση.

Pfizer/BionTech: Θετικά τα αποτελέσματα και της φάσης ΙΙ για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τιςφαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNtech, οι οποίες ανακοίνωσαν πως τα ευρήματα και τις φάσης ΙΙ είναι θετικά.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις αρχές Ιουλίου οι δύο φαρμακευτικές είχαν αναφέρει ότι οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους ήταν θετικές καθώς αναπτύχθηκε ανοσολογική απόκριση.
Η Pfizer ανακοίνωσε πως ένα από τα τέσσερα υποψήφια εμβόλια της ανέπτυξε αντισώματα στον ιό, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για να αποκτήσει κανείς ανοσία.
Όπως ανακοίνωσε η Pfizer το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNtech, δεν έχει σημαντικές παρενέργειες, αν και οι δοκιμές έδειξαν πως το εμβόλιο προκαλεί πυρετό σε κάποιους ασθενείς.
Σε κάθε περίπτωσηη Pfizer θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεγάλες μελέτες, που στοχεύουν να αποδείξουν ότι τα άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο είναι τουλάχιστον 50% λιγότερο πιθανό να μολυνθούν.
Η BioNTech και η Pfizer αναφέρεται ότι αναμένεται να παρασκευάζουν περί τα 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου ως τα τέλη του τρέχοντος έτους και πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια εμβόλια μέχρι το τέλος του 2021, σε συνάρτηση πάντα με το μέγεθος των δόσεων που θα απαιτηθούν.
Σημειώνεται πως το εμβόλιο αυτό είναι ένα από τα περίπου 100 που «τρέχουν» παγκοσμίως.
Παρά τα ενθαρρυντικά νέα, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως θα χρειαστεί ακόμα χρόνος για τη διάθεση του εμβολίου στον πληθυσμό καθώς η ανάπτυξη του και ο έλεγχος για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητας είναι μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία.

H αμερικανική Chevron εξαγοράζει την Noble


Την εξαγορά της Noble στην τιμή των 10,38 δολάρια ανά μετοχή ή 5 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η Chevron.
Με αυτόν τον τρόπο η Chevron θα αποκτήσει δικαιώματα ερευνών στο Κοίτασμα Αφροδίτη της κυπριακής ΑΟΖ.
Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής Chevron στις 17 Ιουλίου 2020 και σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Noble Energy θα λάβουν 0.1191 μετοχές της Chevron για κάθε μία μετοχή που κατέχουν στην Noble.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόκτηση της Noble Energy παρέχει στη Chevron αποδεδειγμένα αποθέματα χαμηλού κόστους και πόρους που θα ενισχύσουν ένα ήδη προνομιακό χαρτοφυλάκιο.
Με αυτόν τον τρόπο η θέση της Chevron στην Ανατολική Μεσόγειο ενισχύεται.
«Ο ισχυρός ισολογισμός και η οικονομική μας πειθαρχία μας δίνουν την ευελιξία να είμαστε αγοραστές ποιοτικών περιουσιακών στοιχείων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron, Michael Wirth.
«Η εξαγορά της Noble είναι μια οικονομικά αποδοτική ευκαιρία για την Chevron να αποκτήσει επιπλέον αποδεδειγμένα αποθέματα και πόρους.
Το χαρτοφυλάκιο πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων υψηλής ποιότητας της Noble Energy θα ενισχύσει τη γεωγραφική ποικιλομορφία, θα αυξήσει την ευελιξία κεφαλαίου και θα βελτιώσει την ικανότητά μας να δημιουργούμε ισχυρές ταμειακές ροές.
Αυτά τα στοιχεία συνθέτους τις λειτουργικές δυνάμεις της Chevron και η συναλλαγή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για δημιουργία κεφαλαίου», πρόσθεσε ο ίδιος.
"Αυτός ο συνδυασμός αναμένεται να ξεκλειδώσει αξία για τους μετόχους, δημιουργώντας αναμενόμενες ετήσιες συνέργιες κόστους περίπου 300 εκατ. δολαρίων και αναμένεται να ενισχύσει τις ταμειακές ροές", πρόσθεσε ο Wirth.
«Η συνεργασία με τη Chevron είναι μια μοναδική ευκαιρία να ενταχθεί η Noble σε έναν παγκόσμιο, διαφοροποιημένο ηγέτη ενέργειας με ισχυρό ισολογισμό και σημαντικές μετοχικές αποδόσεις», δήλωσε ο David Stover, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Noble Energy.
«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της απόδοσης κεφαλαίων στην ξηρά, της προώθησης των εξωχώριων συμβατικών εξελίξεων φυσικού αερίου και της μείωσης της διάρθρωσης του κόστους μας», πρόσεθσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης