Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι τεράστιες προκλήσεις και όχι η «κασετολογία» θα κρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι τεράστιες προκλήσεις και όχι η «κασετολογία» θα κρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι αποκαλύψεις για μια σειρά σοβαρών υποθέσεων, π.χ. Novartis, πυρκαγιά στο Μάτι, Καλογρίτσας, κοκ.δίνουν την ευκαιρία στη ΝΔ να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για στήσιμο παρακράτους στο δε ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη ΝΔ για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης
Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι αποκαλύψεις μέσω ηχητικών ντοκουμέντων για μια σειρά σοβαρών υποθέσεων, π.χ. Novartis, πυρκαγιά στο Μάτι, Καλογρίτσας, κοκ.
Όλες οι αποκαλύψεις εμπλέκουν κορυφαίους υπουργούς και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Γεγονός που δίνει την ευκαιρία στη μεν ΝΔ να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για το στήσιμο παρακράτους στο δε ΣΥΡΙΖΑ να ανταποδίδει, κατηγορώντας τη ΝΔ για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Αναμφίβολα οι παραπάνω υποθέσεις είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν.
Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη\που καλείται να τις διαλευκάνει και να δώσει απαντήσεις.
Όμως είναι σαφές ότι οι αποκαλύψεις της «κασετολογίας» δεν μπορούν να δώσουν τον τόνο ή έστω να καθορίσουν – τουλάχιστον μακροπρόθεσμα – το πολιτικό σκηνικό.
Αν επιχειρήσει να ποντάρει σε αυτές ο κ.Μητσοτάκης, θα κάνει λάθος.
Διότι οι προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί μπροστά του είναι τεράστιες και είναι εθνικής σημασίας.
Στην αρχή της πορείας του ο κ.Μητσοτάκης είχε να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, την οικονομία και τις προκλήσεις Erdogan.
Στα μισά της διαδρομής συνάντησε και την επιδημία του κορωνοϊού.
Έναν χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας ο κ.Μητσοτάκης βλέπει τα προβλήματα να επιμένουν.
Διότι μπορεί να λέει ότι διαχειρίστηκε με επιτυχία την τουρκική «επίθεση» στον Έβρο ή να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα τα κατάφερε με το πρώτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τα δύο αυτά ζητήματα παραμένουν στο προσκήνιο και μπορεί να λάβουν ιδιαίτερα αρνητικές διαστάσεις.
Η Τουρκία εμμένει στις προκλήσεις και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Erdogan να τραβήξει ακόμα περισσότερο το σκοινί της έντασης με μια κίνηση που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμα και σύρραξη.
Τα νέα από την οικονομία κάθε άλλο παρά ευχάριστα φαντάζουν, καθώς ο τουρισμός – τουλάχιστον έως τώρα – δεν φαίνεται να «τραβάει».
Και εφόσον αυτή η εικόνα δεν αλλάξει, τότε οι επόμενοι μήνες θα είναι δραματικοί για χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
Μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, η κρίση του κορωνοϊού όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά «φουντώνει» με πολλούς επιστήμονες να προειδοποιούν ακόμα και για την επανάληψη ενός σεναρίου… Μαρτίου.
Και μπορεί όλοι να αποκλείουν το σενάριο ενός γενικευμένου lockdown, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει επιστροφή στην «κανονικότητα».
Ο κ.Μητσοτάκης καλείται να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις.
Από το πώς θα απαντήσει σε αυτές θα κριθεί εάν είναι ικανός και εάν μπορεί να παραμείνει πολιτικός κυρίαρχος.
Αυτές τις απαντήσεις θα μετρήσουν και θα «ζυγίσουν» οι πολίτες.
Από αυτές τις απαντήσεις θα κριθεί το πολιτικό και κυβερνητικό του έργο.

Σπύρος Χριστόπουλος

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης