Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως θα γίνεται η κατανομή των κεφαλαίων 750 δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης στα κράτη;

Πως θα γίνεται η κατανομή των κεφαλαίων 750 δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης στα κράτη;
Κατά τον Ιταλό επικεφαλής της Lega M. Salvini τα σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δηλαδή μνημόνιο
Εάν η νέα πρόταση τελικώς εγκριθεί από την Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισεκ. πως θα γίνονται οι κατανομές των κεφαλαίων;
Πρωτίστως να τονιστεί ότι μια χώρα για να πάρει κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να υποβάλλει σχέδια Ανάκαμψης και Ανθετικότητας.
Κατά τον Ιταλό επικεφαλής της Lega M. Salvini τα σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δηλαδή μνημόνιο.
Κάθε χώρα θα πρέπει να υποβάλλει σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που για πολλούς εμπεριέχουν κρυφούς μνημονιακούς όρους.
Συν τοις άλλοις δεν μπορεί μια χώρα να λαμβάνει οικονομική στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης και να προβαίνει σε μείωση φορολογικών συντελεστών.
Εφόσον εγκριθούν τα σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο θα βρεί τα κεφάλαια από τις αγορές θα κατανείμει ως εξής τα χρήματα.
Από τα 750 δισεκ. τα 360 δισεκ. είναι δάνεια και 312 δισεκ. επιχορηγήσεις.
Τα υπόλοιπα 78 δισεκ. είναι κεφάλαια που θα δοθούν για συγκεκριμένους σκοπούς, πράσινη ανάπτυξη, ενέργεια κ.α.
Με κριτήριο την πτώση του ΑΕΠ θα κατανεμηθούν τα κεφάλαια μεταξύ 2021 με 2023 και με πλήρη καταβολή έως το 2026.
Το 70% των επιχορηγήσεων θα δοθεί στο διάστημα 2021 με 2022 δηλαδή 218 δισεκ. και το υπόλοιπο 30% ή 94 δισεκ. θα καταβληθούν το 2023.
Υπάρχει σχέδιο προχρηματοδότησης το 2021 με 10% επί των κεφαλαίων που θα διατεθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης