Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι προβλέπει η Moody’s για την ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας

tags :
Τι προβλέπει η Moody’s για την ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας
Η χειρότερη περίπτωση είναι ο κλάδος να μην ανακάμψει στα επίπεδα του περασμένου έτους έως το 2024 ή το 2025
Η αεροπορία -και ως εκ τούτου, ολόκληρη η οικονομία – θα συνεχίσει να υποφέρει έως το 2023 λόγω της τρέχουσας πανδημίας.
Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία έρευνας της χρηματοοικονομικής εταιρείας Moody’s Investor Services, σχετικά με τον πολιορκημένο αεροπορικό κλάδο. Και αυτό είναι το καλύτερο σενάριο του οίκου αξιολόγησης.
Η χειρότερη περίπτωση είναι ο κλάδος να μην ανακάμψει στα επίπεδα του περασμένου έτους έως το 2024 ή το 2025.
Σύμφωνα με την έκθεση κάθε ενδιαφερόμενος που σχετίζεται με την αεροπορία, από αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια, έως εκμισθωτές αεροπλάνων, κατασκευαστές αεροσκαφών και προμηθευτές ανταλλακτικών, θα δεχτεί πιέσεις και οι επιπτώσεις θα αγγίξουν την παγκόσμια οικονομία.
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) προέβλεψε ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να χάσουν 84 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.
Αυτό που είναι άγνωστο στην αναφορά είναι αν η ζήτηση επιβατών θα επιστρέψει. Επί του παρόντος, οι αεροπορικές εταιρείες λειτουργούν με μόλις 75% της χωρητικότητας.
“Μέχρι το αποτελεσματικό εμβόλιο Covid-19 που πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το 2021 – θα απαιτηθεί πρόσθετη κρατική υποστήριξη για την αεροπορική βιομηχανία”, επισημαίνει η Moody’s.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης