Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαροπούλου (ΠτΔ) σε Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας

Σακελλαροπούλου (ΠτΔ) σε Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας
Στο επίκεντρο της συνάντησης οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο κορωνοϊός, το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas είχε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 21/7 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας, οι καίριες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη στήριξη των οικονομιών των κρατών-μελών, το ζήτημα του μεταναστευτικού και η κλιματική αλλαγή.
Η ΠτΔ επεσήμανε, ιδιαίτερα, την αστάθεια και τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, ενώ αναφέρθηκε, ειδικότερα, στη συμβολική και πολιτική σημασία που έχει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Η κα.Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε πρόοδο κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ στα ζωτικά για τη χώρα μας θέματα.
Από την πλευρά του, ο κ. Maas απένειμε τα εύσημα στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναγνώρισε τη συμβολή της στη διαχείριση του μεταναστευτικού, καθώς και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω της γεωγραφικής της θέσης και υποσχέθηκε ότι η γερμανική προεδρία στην ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στα ζητήματα που μας απασχολούν.
Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα και στο πλαίσιο των επαφών του αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης