Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις και τους συμμάχους μας - Έχουμε εθνική αυτοπεποίθηση

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις και τους συμμάχους μας - Έχουμε εθνική αυτοπεποίθηση
Μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στις δυνάμεις της χώρας αλλά και στους συμμάχους έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ωρωπό, όπου μίλησε σε εκδήλωση της Βουλής για την παραχώρηση των παλιών φυλακών στον Δήμο.
Με αφορμή την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων με αφορμή και την έκδοση Νavtex, ο πρωθυπουργός σημείωσε μεν ότι “το περιβάλλον γύρω μας είναι ασταθές, οι γείτονές μας φροντίζουν συνεχώς να το φορτίζουν”, ωστόσο διαμήνυσε:
“Είμαστε όμως συνηθισμένοι, δοκιμασμένοι στις εξάρσεις της στιγμής.
Είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις μας και τους συμμάχους μας.
Έχουμε εθνική αυτοπεποίθηση και πίστη στο δίκιο μας.
Για αυτό άλλωστε μιλάμε λίγο και εργαζόμαστε πολύ”.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 72 σχεδόν δισ. ευρώ που εξασφάλισε η χώρα για την ανάπτυξη της την επόμενη επταετία, σημειώνοντας ότι τότε το ζητούμενο ήταν η επιστροφή στη δημοκρατία, ενώ σήμερα το ζητούμενο είναι άλλο, είναι δυναμική ανάπτυξη και εκτίμησε ότι αυτή η χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αναπροσαρμόσει το παραγωγικό της μοντέλο και να βαδίσει δυναμικά στον 21ο αιώνα.
Υπενθύμισε ότι λίγους μόλις μήνες πριν η πατρίδα κλήθηκε να υπερασπιστεί τα σύνορά της που είναι σύνορα της Ευρώπης και το πέτυχε, αμέσως μετά χρειάστηκε να αμυνθεί στην πρώτη επίθεση του κορωνοϊού και το πέτυχε, και πρόσθεσε ότι αυτά τα δύο μέτωπα παραμένουν ανοιχτά.
«Η Δημοκρατία ωστόσο έχει τη δύναμη τελικά να ξεπερνά κάθε εμπόδιο, πολύ περισσότερο όταν οι Έλληνες έχουμε πιστεύω κατακτήσει το βασικό εφαλτήριο της προόδου που δεν είναι άλλο από την ενότητα μας.
Αυτή γιορτάζουμε σήμερα εδώ στον Ωρωπό, δίνοντας νέα ώθηση στην τροχιά προόδου στην οποία μπήκε η χώρα το 1974».
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε μάλιστα ότι η εθνική ενότητα αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τις προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής.
Αναφέρθηκε εκτενώς και στη Μεταπολίτευση, αφήνοντας αιχμές κατά το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει, καθώς σχολίασε ότι κάποιοι τόσο εύκολα κάποτε έκαναν αρνητικές δηλώσεις για τη Μεταπολίτευση και πρόσφατα θέλησαν να την καρπωθούν.
Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τους αγώνες της Αριστεράς στην αντίσταση κατά της Χούντας, αναφέρθηκε όμως αναλυτικά στη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στην πρώτη ομαλή αλλαγή εξουσίας το 1981, στην οικουμενική κυβέρνηση επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης.
Υποστήριξε με νόημα ότι η Δημοκρατία δεν έχει αποκλειστικούς ιδιοκτήτες, ότι τελικά δεν χωράει σε κομματικές σκοπιμότητες και ότι τα θεμέλια της είναι η αλήθεια και η ομόνοια των πολιτών μακριά από διχασμούς και τεχνητούς διαχωρισμούς.
Άφησε δε αιχμές για το αντιμνημονιακό κίνημα, σχολιάζοντας «πόσο ανιστόρητο ήταν εκείνο το προσβλητικό σύνθημα έξω από τη Βουλή ότι τάχα η Χούντα δεν τελείωσε το 1973».
Και πρόσθεσε ότι «χρειάστηκε καιρός για συνειδητοποιήσουμε τη ζημιά που μας έφερε αυτός ο νέος διχασμός που απλώθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης όμως τώρα πια ξέρουμε τα ολέθρια διδάγματα αυτής της αρνητικής εμπειρίας».
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι τα παλιά σύνορα μεταξύ προόδου και συντήρησης έχουν πλέον μεταφερθεί στο όριο μεταξύ ανάπτυξης και καθήλωσης.
Καθώς και ότι:
«Το πολίτευμα μας και η ελευθερία των Ελλήνων δεν απειλούνται σήμερα από συνταγματάρχες.
Από αλλού κινδυνεύουν.
Κινδυνεύουν από το δημαγωγικό λαϊκισμό, από τις εύκολες απαντήσεις στα δύσκολα σύνθετα ερωτήματα και από τα άδεια λόγια αντί των μεστών αποτελεσματικών έργων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης